1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Hizb-ut Tahrir Davasında 1 Tahliye
Hizb-ut Tahrir Davasında 1 Tahliye

Hizb-ut Tahrir Davasında 1 Tahliye

Anayasa Mahkemesi’nin hakkında hak ihlali gerekçesiyle yeniden yargılama kararı verdiği Yılmaz Çelik tahliye oldu.

20 Kasım 2018 Salı 12:06A+A-

Hizb-ut Tahrir’e üyelik suçlamasıyla hükümlü olarak Denizli T Tipi Cezaevinde bulunan Yılmaz Çelik hakkında Anayasa Mahkemesi 26 Ekim 2018’de hak ihlali gerekçesiyle yeniden yargılama kararı verdi. Resmi gazetede yayınlanan bu karar üzerine kapatılan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi yerine bakan Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi infazın durdurulması ve tahliye talebini karara bağladı.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali gerekçesiyle verdiği yeniden yargılama kararını gerekçe göstererek Yılmaz Çelik’in infazını durdurdu ve tahliye kararı verdi.

Köklü Değişim dergisinde yer verilen habere göre Yılmaz Çelik bu akşam Denizli T Tipi Cezaevinden tahliye oldu. AYM’nin Yılmaz Çelik hakkında verdiği bu karar ile hiçbir şekilde cebir ve şiddeti kabul etmeyen Hizb-ut Tahrir’e yönelik yargı zulmü görülmüş ve haksız suçlamalar ile bugüne kadar yapılan bütün yargılamalar çökmüş oldu.

*

Konuyu Sözü Esirgemeden programında değerlendiren Bahadır Kurbanoğlu, Yılmaz Çelik’in tahliyesinin hukuk açısından umut verici bir gelişme olduğunu söyledi.

Bahadır Kurbanoğlu’nun değerlendirmelerini içeren video:

 

HABERE YORUM KAT