1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Hisader’den Açıklama: “O Logo Hz. Peygamber’in Mührü”
Hisader’den Açıklama: “O Logo Hz. Peygamber’in Mührü”

Hisader’den Açıklama: “O Logo Hz. Peygamber’in Mührü”

Habertürk ve Milliyet gazetesinin cahilliği olarak duyurduğumuz “Güngören’de IŞİD Bayrağı” hakkındaki haberle ilgili Hisader’den açıklama geldi.

17 Haziran 2014 Salı 12:54A+A-

HAKSÖZ-HABER

Güngören’de hassaten uyuşturucu karşıtı etkinlikleriyle bilinen Hisader’in dernek ofisindeki Hz. Peygamber mührü olarak bilinen logosu Habertürk ve Milliyet’in gözünden kaçmamış ve “Güngören’de IŞİD Bayrağı” başlığıyla bir cahilliğe imza atılmıştı.

O haberle ilgili Hisader (Haznedar İslami Araştırma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği) Başkanı Volkan Sağlam, IŞİD ile hiçbir bağlarının olmadığını, habere konu olan ve içeriğinde "Lailahe illallah Muhammedur rasulullah" bulunan amblemin de 1500 yıldır tüm İslam dünyasında, Müslümanların inancını özetleyen bir ifade olarak kullanıldığını belirtti.

İşte o açıklama:

Basın Açıklaması 

17 Haziran 2014

Bugün Habertürk Gazetesi'nde Hisader ile alakalı bir haber yayınlanmıştır. Bu haberde derneğimizle, amblemimizde bulunan kelime-i tevhid ifadesi ve Hz. Muhammed (s)'in mührü örnek gösterilerek IŞİD isimli örgü arasında bir bağ kurulmaya çalışılmıştır.

Habere konu olan ve içeriğinde "Lailahe illallah Muhammedur rasulullah" bulunan amblem 1500 yıldır tüm İslam dünyasında, Müslümanların inancını özetleyen bir ifade olarak kullanılmaktadır. Bu amblemde ifade edilen manayı ve yazıyı bilmemek haberi hazırlayanların ve  yayınlayanların cehaleti ile açıklanabilir. Haberi hazırlayanlar, internette "Hz. Muhammed'in mührü" ifadesini aratmış olsalardı, derneğimizin ambleminde kullanılan figürün başka hangi kurum, dernek, yayınevi vs. tarafından da kullanıldığını görebilirlerdi.

Hisader'in söz konusu örgüt ya da başka herhangi bir örgüt ile ilişkisi bulunmamaktadır. Hisader, kurulduğu günden bu yana uyuşturucu ile mücadele etmeyi, bu doğrultuda gençlerin manevi bilinçlenmesini yükseltmeyi hedefleyen, İslam dünyasındaki gelişmelere bigane kalmayarak insani yardım çalışmaları yürüten bir dernektir. Çalışmalarımız hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler hisader.org adresini inceleyebilirler. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Volkan Sağlam
Hisader Başkanı

--------------------------------

İLGİLİ HABERİMİZ:
Cehaletin Bu Kadarı Ancak “Milliyet Gazeteciliği” İle Mümkün!

 

Uyuşturucuyla mücadele etkinliğinden bir kare:gungoren-hisader-uyusturucuyla-mucadele.jpg

HABERE YORUM KAT