1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hıristiyanlar da İsrail’den Yaka Silkiyor
Hıristiyanlar da İsrail’den Yaka Silkiyor

Hıristiyanlar da İsrail’den Yaka Silkiyor

Katil devlet İsrail, “Filistinlilerin yanındayız” diyen Kudüs’teki tarihi Ortodoks el-Kıyame Kilisesi’ne geçmiş yılları da kapsayan yüklü miktarda vergi borcu çıkardı. Sonra bu parayı ödeyemeyen kilisenin bütün hesaplarına haciz koydu.

05 Kasım 2012 Pazartesi 00:49A+A-

Haber: Sinan Yavuzoğlu

Kilisenin Başpiskoposu Ataullah Hanna: “Biz adalet ve barışın sağlanmasından, zulmün bitmesinden yanayız. İsrail, şantajlarıyla geri adım atacağımızı sanıyorsa yanılıyor” dedi. Hanna, İsrail yönetiminin, vergi borçları bahanesiyle kilisenin bütün hesaplarına el koymasını, kiliseler ve Hıristiyanlar üzerindeki baskıyı arttırma girişimi olarak değerlendirdi.

“FİLİSTİN HALKININ YANINDA YER ALIYORUZ”

Hanna, kendileri üzerindeki baskının artmasına, Filistinlilere olan desteklerinin sebep olmuş olabileceğini söyledi: “Biz işgal altında olan, özgürlüğü ve onuru için mücadele eden Filistin halkının yanında yer alıyoruz. Biz adalet ve barışın sağlanmasından, zulmün bitmesinden yanayız. İsrail, şantajlarıyla geri adım atacağımızı sanıyorsa yanılıyor. İnsani tutumumuzu sürdüreceğiz.”

İSRAİL’İN SUDAN BAHANESİ

Kilisenin vergi borcunun, su tüketiminden kaynaklanan basit bir kullanım sebebiyle oluştuğu öğrenilirken, Osmanlı İmparatorluğu döneminde de faaliyette bulunan aynı kilisenin hiçbir vergi ile yükümlü tutulmadığı belirtiliyor.

YAHUDİ’DEN BEZİRGANLIK: GEÇMİŞE DÖNÜK FATURA!..

İsrail’in de bugüne kadar kiliseyi vergilerden muaf tuttuğu ancak son 2 senedir bu kadim geleneği bozduğu bildirildi. İşgal yönetimi, ayrıca kiliseye geçmişe dönük olarak ta borç çıkarmış durumda.

PATRİKHANE REST ÇEKTİ

Hıristiyanların, İsrail’in bu baskılarına boyun eğmeyeceklerini, bu dayatmayı protesto için gerekirse kiliseyi kapatabilecekleri bildiriliyor. Kudüs Ortodoks Kilisesi Patriği 3. Theofilos, yaptığı basın açıklamasında, “İsrail’in tutumunu değiştirmemesi halinde gerekirse kiliseyi kapatırız ancak vergilendirmeye asla izin vermeyiz” dedi.

NEFRET SUÇU BU DEĞİLSE NEDİR?

Öte yandan Siyonist gaspçılar, işgal ettikleri topraklarda bulunan kiliselere fiili saldırılara da başlamış durumdalar. İşgalci Yahudi yerleşimcilerden bir grup yine Kudüs’te bulunan bir kilisenin duvarlarına “Bedel ödetme” sloganı adı altında Hz. İsa aleyhisselam’a hakaret içeren yazılar yazdı. Kudüs ve Kutsal Mekanlara Destek İçin Müslüman ve Hıristiyan Konseyi Genel Sekreteri Hanna İsa, Siyonist gaspçıların Kudüs’teki bir kilisenin duvarlarına bedel ödenmesini isteyen ve Hz. İsa aleyhisselam’a söven ırkçı sloganlar yazdıklarını söyledi.

FİİLİ SALDIRILARA DA BAŞLADILAR

Yahudi yerleşimcilerin Yahudilerce kutsal sayılan “Taht Bayramı”nda düzenledikleri saldırıların Siyonist işgalcilerin Kudüs’teki Müslümanlara ve Hıristiyanlara ait kutsal mekanları hedef alan saldırılarının devamı niteliğinde olduğunu belirtti. Siyonist gaspçılar geçen ay da işgal altındaki Kudüs kentinin batısında El-Latrun bölgesinde bir kiliseyi ateşe vermek istemiş ve kilisenin kapısını yakmış, kilise duvarlarına Hıristiyanlığa hakaret içeren ırkçı sloganlar yazmıştı.

MABEDLER İÇİN ULUSLARARASI KORUMA TALEP EDİLDİ

Filistin yönetimi, “İsrail’in Filistinli Müslüman ve Hıristiyanların ibadethanelerine uyguladığı baskıya” son verilmesi için uluslararası toplumdan koruma talebinde bulundu. Filistin Yönetimi, işgalci İsrail yönetiminin el-Kıyame kilisesi ve kutsal mekanlar üzerindeki baskıcı tutumunu protesto ederek, bütün Hıristiyan cemaatlerini desteklediğini açıkladı.

Yeni Akit 

HABERE YORUM KAT