1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hıristiyan Kadından Çarpıcı Açıklamalar
Hıristiyan Kadından Çarpıcı Açıklamalar

Hıristiyan Kadından Çarpıcı Açıklamalar

Suriyeli bir Hıristiyan kadın Arap Birliği gözlemcilerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

26 Ocak 2012 Perşembe 12:54A+A-

Hıristiyan bir kadının, Hama'da gözlemlerde bulunan Arap Birliği yetkililerine yaptığı açıklamalar dikkat çekti.  Kendilerinin hem rejim hem de rejimin destekçileri tarafından baskı gördüklerine dikkat çeken Hıristiyan kadın; Esad rejiminin azınlıkları Sünnîlerin iktidara gelmesi ile korkuttuğunu sözlerine ekledi.

Güvenlik nedeniyle ismini vermek istemeyen Hamalı Hıristiyan kadın, Hama’da Hıristiyanlar olarak küçük bir topluluk olduklarını açıkladı ve bu kentte azınlık olduklarını ifade etti.

HEM REJİM HEM DE ONUN DESTEKÇİLERİNDEN BASKI GÖRÜYORUZ

Hamalı Hırisityan kadın kendilerinin hem rejim hem de rejimin destekçileri tarafından baskı gördüklerine dikkat çekti.

Suriyeli Hıristiyanların rejimin baskısı içerisinde yaşadıklarının altını çizen kent sakini; “Ülkede yaşanan korku atmosferi, baskı altında yaşayan, özgürlük ve onur isteyen Hıristiyanların cesaretini kırdı.” dedi.

Hrıstiyanlar dahil ülkedeki azınlıkların rejim değişimi halinde yakınlarının öldürülerek ve tutuklanarak zarar göreceğini düşündüğünü belirten Hıristiyan kadın bu durumun Hıristiyanların acımasız Esad rejimine başkaldırmasındaki en büyük engel olduğunu sözlerine ekledi.

REJİM AZINLIKLARI SÜNNİLER İLE KORKUTUYOR

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre Alevi kökenli Esad rejiminin azınlıklar arasında Sünnî korkusu saldığı da iddia edilen konular arasında…

Gözlemcilere konuşan Hıristiyan Hama sakini Esad rejiminin devamlı olarak azınlıkları Sünnîlerin iktidara gelmesi ile korkuttuğunu dile getirdi.

Suriye’de her mezhep ve milletin bir bütünlük oluşturduğunun altını çizen Hıristiyan kadın, “Farklı inanç ve milletlerden insanların birbirleri ile herhangi bir problemi yok.” dedi.

 

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT