1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KEŞMİR

  4. Hint Güçleri Keşmir’de Üç Müslümanı Şehit Etti
Hint Güçleri Keşmir’de Üç Müslümanı Şehit Etti

Hint Güçleri Keşmir’de Üç Müslümanı Şehit Etti

Hindistan, askeri üsse saldırdığı öne sürülen Keşmirli üç Müslüman direnişçinin öldürüldüğünü açıkladı.

06 Ekim 2016 Perşembe 13:39A+A-

Hindistan ordusu, Cammu Keşmir bölgesindeki bir askeri kampa yönelik saldırının engellendiğini ve üç direnişçinin öldürüldüğünü bildirdi.

Ordu Sözcüsü Rajesh Kalia, bir grup direnişçinin Langate bölgesindeki ormanlık alanda nöbetçi noktalarına ateş açarak askeri kampa girmeye çalıştığını belirtti. Hindistan askerlerinin karşı ateş açarak saldırıyı püskürttüğünü söyleyen Kalia, çatışmada üç direnişçinin öldürüldüğünü ifade etti.

Kalia, direnişçilere ait otomatik silahların ve mühimmat ele geçirildiğini kaydetti.

Hindistan ve Pakistan'ın tarihlerinde üç kez savaşa girmesine yol açan Keşmir'de temmuz başında Hindistan güvenlik güçleriyle Hizbu’l Mücahidin arasında çıkan çatışmada örgütün üst düzey üyelerinden Burhan Wani'nin şehit edilmesi gerilimi yeniden alevlendirmişti. Hindistan, Wani'nin şehit edilmesiyle başlayan protestoların önüne geçmek için çeşitli güvenlik önlemleri almış, Cammu Keşmir'de birçok kent ve köyde süresiz sokağa çıkma yasağı ve sıkıyönetim ilan edilmişti.

Bölgede iki ayı aşkın süredir devam eden, Hindistan güvenlik güçlerinin biber gazı ve gerçek mermi kullandığı gösterilerde en az 90 Keşmirli hayatını kaybetmiş, 3 binden fazla sivil yaralanmıştı.

Gerilim, Keşmir'deki bağımsızlık yanlısı direnişçilerin, 18 Eylül'de Hindistan'ın Uri askeri üssüne düzenlediği saldırıyla daha da tırmanmıştı. Hindistan, 18 askerinin öldüğü saldırıdan Pakistan'ı sorumlu tutuyor ve komşusunu teröristlere destek vermekle suçluyor. Pakistan ise bu iddiayı reddederek Hindistan'ın, dikkatleri Keşmir'de yaşanan insan hakları ihlallerinden başka yöne çevirmek istediğini belirtiyor.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT