1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. HİNDİSTAN

  4. Hindistan’da Müslüman Çocukların Okul Servisine Saldırı!
Hindistan’da Müslüman Çocukların Okul Servisine Saldırı!

Hindistan’da Müslüman Çocukların Okul Servisine Saldırı!

Padmavati isimli filmden dolayı sokakları savaş alanına çeviren Hindu gruplar, bu kez de Müslüman çocukların okul servisine saldırdı.

28 Ocak 2018 Pazar 17:07A+A-

Hindistan’da gösterime giren ve Müslüman bir hükümdar ile Hindu bir prensesin aşkını anlattığı iddia edilen Padmavati isimli filmden dolayı ülkeyi savaş alanına çeviren Hindu gruplar, bu defa da Müslüman çocukların okul servisine saldırdı.

Gösterime girmeden önce gerçekleşen protestolardan dolayı yayını uzun süre ertelenen ve geçtiğimiz günlerde de yoğun güvenlik önlemleri altında ilk gösterimi yapılan filmi aylardır protesto eden Hindu gruplar, filmde Müslüman bir hükümdar ile Hindu bir prensesin aşkının anlatıldığını ve bu filmle Müslümanların sempatik gösterilmeye çalışıldığını iddia ederek Hindistan sokaklarını yakıp yıkmıştı.

Hindu grupların son vahşeti ise Delhi’deki Müslüman çocukların okul servislerini durdurarak saldırmak oldu. Saldırılan otobüslerdeki çocukların korkuları gözlerinden okunurken, küçük çocukların bulunduğu otobüsleri durdurup taslayan Hindu grupların vahşi saldırılarından dolayı, bölgedeki pek çok okul tatil edildi.

Hindistan’ta birçok sinema da yaşanan şiddet olaylarından etkilenmemek için filmi yayımlamayacağını açıkladı. Ülkedeki bazı eyalet yönetimleri ise daha önce filmin gösteriminin iptali için yargıya başvurmuş ancak yargı bazı eyaletlerin filmin gösterimine yasak getiren kararı bozmuştu.

Filmin başrol oyuncusu Deepika Paduköne’ye ise aylardır ölüm tehditleri yağıyor.

Kaynak: Yeni Akit

Etiketler :

HABERE YORUM KAT