1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KEŞMİR

  4. Hindistan, Keşmir Hattı’na Ateş Açtı: İki Çocuk Hayatını Kaybetti!
Hindistan, Keşmir Hattı’na Ateş Açtı: İki Çocuk Hayatını Kaybetti!

Hindistan, Keşmir Hattı’na Ateş Açtı: İki Çocuk Hayatını Kaybetti!

Hindistan ordusunun Keşmir Kontrol Hattı’nda açtığı ateş sonucu iki Pakistanlı çocuk yaşamını yitirdi, sınırdaki misilleme ateşinde ise 3 Hindistan askeri öldü.

04 Ekim 2017 Çarşamba 13:07A+A-

Pakistan ordusundan yapılan açıklamada, Hindistan ordusunun Keşmir Kontrol Hattı’nda açtığı ateş sonucu sınırdaki köylerden birinde yaşayan iki Pakistanlı çocuğun yaşamını yitirdiği belirtildi.

AA’da yer alan habere göre, Kontrol Hattı’ndaki bazı noktalardan Hindistan askerlerinin açtığı ateşe karşılık verildiği ifade edilen açıklamada, Pakistan ordusunun misilleme ateşinde ise 3 Hindistan askerinin öldürüldüğü, 5 Hindistan askerinin de yaralandığı bildirildi.

Hindistan ile Pakistan’ın Keşmir Kontrol Hattı’nda iki ülke askerleri arasındaki çatışmalar, Keşmir’deki gerilimin tırmandığı 2016’nın son aylarından bu yana sık sık yaşanıyor.

Himalayalar’da Hindistan ve Pakistan arasında Müslüman nüfusun yoğun yaşadığı bölge Keşmir, iki ülkenin İngiltere’den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947’den bu yana egemenlik tartışmalarına konu oluyor.

Cammu Keşmir’deki Müslüman direniş grupları, 1989’dan bu yana bağımsızlık ya da Pakistan’a bağlanmak için eylem yapıyor. Bölgedeki şiddet olaylarında bugüne kadar yaklaşık 70 bin kişi yaşamını yitirdi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT