1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Hikmetyar, Mansur'un Öldürülmesinde İran'ı Suçladı
Hikmetyar, Mansur'un Öldürülmesinde İran'ı Suçladı

Hikmetyar, Mansur'un Öldürülmesinde İran'ı Suçladı

Afganistan'da silahlı muhalif grubun lideri Gulbeddin Hikmetyar, Taliban lideri Molla Mansur'un öldürülmesi ile ilgili İran'ı suçladı.

27 Mayıs 2016 Cuma 18:58A+A-

Afganistan'da silahlı muhalif gruplardan Hizbi İslami Partisi lideri Gulbeddin Hikmetyar, İran'a ailesine yaptığı ziyaret sonrası Pakistan'da öldürülen Taliban lideri Molla Muhtar'ın öldürülmesi ile ilgili İran'ın ABD'ye istihbarat bilgisi verdiğini iddia etti.

Afganistan Hizb-i İslami Partisi (SED) lideri Gulbeddin Hikmetyar, Molla Mansur'un nerede olduğu hakkında Tahran'ı ABD ile bilgi paylaşımı yapmakla suçladı.

Dünya Bülteni'nin aktardığına göre SED lideri, "Mansur İran sınırına yakın bir yerde ABD drone saldırısında öldürüldü. Biz barış görüşmelerinin yapıldığı bir dönemde bu terör eylemini şiddetle kınıyoruz. Bunu İran tarafından yapılmış büyük ve affedilmez bir ihanet olarak görüyorum" dedi.

Hikmetyar İran ile ilgili "ben doğduğumdan beri Müslüman ümmetini sırtından bıçakladı. İslam ülkelerinin çıkarlarına ters düşen işler yapmıştır" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum