1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Heniyye: Mısır Önemli Adımlar Atıyor!
Heniyye: Mısır Önemli Adımlar Atıyor!

Heniyye: Mısır Önemli Adımlar Atıyor!

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye: “Mısır, bölgedeki liderlik konumuna yakışır adımlar atıyor.”

15 Ekim 2011 Cumartesi 13:54A+A-

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Hamas ile işgal hükümeti arasında imzalanan esir takası anlaşmasında Mısır’ın çok önemli rol oynadığını belirterek, Mısır’ın sadece arabulucu olmadığını aynı zamanda Filistin halkının tarafını da tuttuğunu ifade etti.

Mısır’da yayınlanan El-Yavm’us-Sabi’ gazetesinin kendisiyle yaptığı röportajda Heniyye “Esir takası anlaşmasının tamamlanması için Mısır ile Filistin arasındaki görüşmeler hiç kesilmedi. Anlaşmadan sonra da bu görüşmeler sürdü ve sürecek. Anlaşmadan sonra Mısır İstihbarat Başkanı Murad Muvafi ve yardımcısını aradığım gibi, Başbakan Dr. İsam Şeref ile de görüşeceğim.”

Mısır güvenliğini, huzur ve istikrarını herkesten daha fazla önemsediklerini belirten Heniyye, devrimin başladığı günden beri sınırı kontrol altına aldıklarını, Mısır’dan Gazze’ye ve Gazze’den Mısır’a insanların gelişi güzel geçmesine fırsat vermediklerini söyledi.

Mısır’daki Müslüman Kardeşler'le olan ilişkilerine de değinen Heniyye “Oradaki kardeşlerle diyaloğumuz var. En son Genel Mürşid El-Bedi arayıp esir takasını tebrik etti. Onlarla diyaloğumuz fikir ve düşünce alanındadır. Onlarla organik bir bağımız yok. Bizim burada uyguladığımız metot ve strateji onlarınkinden çok farklı” dedi.

hamas_heniyye_islamicihad.jpg

İslami Cihad'dan Tebrik Ziyareti

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Filistin’de faaliyet gösteren İslamî Cihad hareketinden bir heyeti kabul etti. Heyet, ziyarette esir takası anlaşmasının imzalanması nedeniyle Filistin halkını ve hükümetini tebrik ettiğini belirtti.

Dün akşam (14 Ekim Cuma) gerçekleşen ziyarette Başbakan Heniyye, esirlere yönelik sorumluluğun yerine geldiğinin herkes tarafından hissedildiği, Filistin halkı arasında kardeşliğin bir kez daha perçinlendiği ve direnişin birliği pratikte sağladığı bir günde yapılan ziyaretten memnun kaldığını ifade etti.

Ziyarette esirlerin Filistin halkı için ne kadar büyük bir anlam ifade ettiğine dikkat çeken Heniyye, esirleri kurtarmak için şehit olanları da hürmetle andıklarını söyledi.

Diğer taraftan Başbakan Heniyye’yi arayan Knesset üyesi Arap milletvekili Talib Es-Sani, 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki Filistinliler adına esir takasını tebrik ettiğini söyledi.

Es-Sani; Kudüs, Gazze, Batı Yaka ve 1948 topraklarını içine alacak şekilde esir takasının gerçekleşmesinin Filistin halkının birlik ve bütünlüğünü yansıttığını belirtti.

HABERE YORUM KAT