1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Heniye: “İsrail’e Asla Boyun Eğmeyeceğiz!”
Heniye: “İsrail’e Asla Boyun Eğmeyeceğiz!”

Heniye: “İsrail’e Asla Boyun Eğmeyeceğiz!”

Gazze'de bulunan Filistin Başbakanı İsmail Heniye, “Filistin direnişi, yeniden tarih yazacak” dedi.

16 Kasım 2012 Cuma 00:02A+A-

HAKSÖZ-HABER

Gazze'den yayın yapan El-Aksa Televizyonu'ndan halka seslenen Heniye, Filistin direnişinin yeniden tarih yazacağını vurgulayarak, “Hamas, etrafını saran milyonlarca vatan evladının daha fazla kanının dökülmesine izin vermeyecek” diye konuştu.

İsrail’in saldırısı karşısında yakınlarıyla helalleştiği ifade edilen Heniye,

2008-2009 savaşını hatırlatan Heniye, “Filistin halkı barbar İsrail saldırılarına 22 günlük savaşta gösterdiğinden daha güçlü karşı koyacaktır. İmanımız, sebatımız ve sabrımız sayesinde bu süreci elbet atlatacağız.” şeklinde konuştu.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları komutanı Ahmed el-Caberi'nin aracına yönelik düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin Heniye, “Caberi suikastı, Siyonist işgalcilerin, Filistin halkının liderlerine karşı düzenlediği suikastlar zincirinin bir halkasıydı” ifadesini kullandı.

Heniye Siyonist rejime ve tehditlerine asla boyun eğmeyeceklerini ve cinayetlerinin hesabını soracaklarını söyledi.

“Mısır, Artık Eski Mısır Değil” 

Hamas'ın, Filistinlilerin can güvenliğini sağlamak ve milli uzlaşıya zarar gelmesini engellemek için elinden geleni yapacağını ifade eden Heniye, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye hitaben, “Mursi'nin, Filistin halkına destek olmak için aldığı kararları takdir ediyorum. Mısır, artık eski Mısır değil.” dedi.

Cumhurbaşkanı Mursi'den Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırıldığını da duyurmasını isteyen Heniye, Refah Sınır Kapısı'nın da daimi olarak açık tutulmasını talep etti. “Mısır halkının ve hükümetini sonuna kadar yanımızda görmek istiyoruz.” diyen Heniye, Mursi’nin kararlarını takdirle karşıladıklarını da açıkladı.

Mısır'ın ve vicdan sahibi herkesin Filistin'e destek olması karşısında İsrail'in tavrının değişeceğini vurgulayan Heniye, “İsrail, Filistin halkının gerçek gücüyle henüz tanışmadı. Bizim düşmandan korkumuzun olmadığını artık anlaması lazım” şeklinde konuştu.

Heniyye, konuşmasında Tunus halkına da teşekkürlerini sundu.

 

HABERE YORUM KAT