1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hemen Kalkmayın, Daha Karpuz Keseceğiz!
Hemen Kalkmayın, Daha Karpuz Keseceğiz!

Hemen Kalkmayın, Daha Karpuz Keseceğiz!

Taraf’ın desteksiz atış şampiyonu yazarı Emre Uslu umut tüccarlığına başlamış!

23 Nisan 2014 Çarşamba 17:33A+A-

HAKSÖZ-HABER

Seçim sonuçlarını hazmetme sürecini hızlı atlatmış görünen Emre Uslu 30 Mart akşamı yedikleri darbeyle sendeleyen müzmin Erdoğan düşmanlarına moral pompalamaya kalkışınca çok komik olmuş! 

Gülen grubunun provokatif kalemi her zamanki gibi gayet iddialı sözler sarfetmiş ve yine her zamanki gibi ben bilirim havalarında. “Erdoğan’ın alternatifi var…” başlıklı yazısına şu satırlarla başlamış:

AKP’nin yüzde 43 oy almasıyla birlikte Erdoğan karşıtı çevrede ve AKP ile yollarını ayıran liberallerde umutsuzluk baş gösterdi.

Anti-Erdoğan cephesinde umutsuzluğun nedeni belli; Erdoğan yine kazandı.

Türkiye’de demokrasinin ve özgürlüklerin kötüye gidişinden endişe eden liberaller ve “endişeli demokratların” umutsuzluğunun kaynağı, bizatihi Erdoğan’ın kazanması veya kaybetmesi değil. Umutsuzluğun asıl nedeni, demokratik değerleri savunan, halkta karşılığı olan, gerçek bir alternatifin olmaması...

Ardından uzun uzun cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Emre Uslu, Abdulllah Gül’ün yeterince güven vermediğini ve dolayısıyla demokratik standartlar açısından tercih edilebilir olmadığını dile getiriyor ve AK Parti’nin pozisyonunun toplumda eğitimli kesimlerce anlaşıldığını, eğitimsiz kesimlerin kavraması içinse biraz daha zaman ihtiyaç olduğunu iddia ediyor:

…Şunu kabul edelim, çoğunluk için Erdoğan artık umudun değil, mecburiyetin, baskının, otoriterliğin, antidemokratik uygulamaların bir sembolü.

Bu algı giderek büyüyor. Eğitimli kesim bu algıyı özümseyip kendi gerçekliği olarak kabul etti. Daha eğitimsiz kesimler ise, bekleneceği gibi, daha geç algılıyor ama algılıyor.

Erdoğan’ın bundan sonraki gidişatı hep aşağı doğru olacaktır. AKP de bunu bildiği için seçim sistemleriyle oynamaya başladı. Daha az oyla, daha çok milletvekili çıkaracak formüller üretmeye başladılar. Bu da AKP’nin çaresizliğini gösteriyor…

AK Parti’ye karşı güçlü bir alternatif çıkartmak için cumhurbaşkanlığı seçimlerinin fırsat olduğunu ifade eden Emre Uslu yazısını şöyle bitiriyor: 

…Umutsuz olmaya gerek yok. AKP’nin yönü aşağı doğru gidiyor. Artık Erdoğan bile yüzde 50’den söz edemez oldu. Artık “Yüzde 50’yi tutamıyorum” diyemiyor örneğin.

Kara göründü. AKP filminin sonu geldi. Artık mesele, bu sonu, yavaş çekimde mi yoksa hızlı çekimde mi izleyeceğiz meselesi...

Özeleştiriyi geçtik, böyle bir kavram bu tiplerin literatüründe dahi yok ama bu kadar da kuru sıkı atılır mı? Maç bitmiş, vatandaş hala iyi oynarsak kazanırız, maçı bırakmayalım havalarında! Dün mesnetsiz atışlarla, abartılı tahlillerle kandırılmaya çalışılanlar, bakalım şimdi de sahte umut tüccarlığı ile aldatılabilecek mi? 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum