1. HABERLER

  2. HABER

  3. HDP'ye Oy Vermediği İçin Tehdit Edilen Kesmetaş Köyü
HDP'ye Oy Vermediği İçin Tehdit Edilen Kesmetaş Köyü

HDP'ye Oy Vermediği İçin Tehdit Edilen Kesmetaş Köyü

Siirt'in Kesmetaş köyündeki vatandaşlar, seçimde HDP'ye oy vermedikleri ve köylerini ziyaret eden HDP'lilerle tartıştıkları için PKK mensuplarınca tehdit edildiklerini öne sürdü.

01 Temmuz 2015 Çarşamba 13:05A+A-

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Kesmetaş köyü muhtarı Zeydin Özcan, seçimde HDP'ye oy vermedikleri ve köylerini ziyaret eden HDP'lilerle tartıştıkları için PKK mensuplarınca tehdit edildiklerini ileri sürdü.

Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 Haziran'daki seçimde HDP'ye oy vermedikleri için PKK'nın hedefi haline geldiklerini söyledi.

PKK'nın sözde "Hizan" sorumlusunun öldürülmeleri yönünde emir verdiğine ilişkin tehditlerin kendilerine ulaştığını dile getiren Özcan, örgütün huzursuzluk çıkarmak istediğini ifade etti.

Örgüt yandaşları tarafından takip edildiklerini bildiren Özcan, "Siirt'te alışveriş yaptığımız iş yerlerine gidip, gelip gelmediğimiz sorulmuş. Sürekli takip ediliyoruz. Bizi tehdit etmelerinin sebebi, seçim öncesi köyümüze gelen HDP'li grupla cami yapımı ve başka konularda tartışmamız oldu." diye konuştu.

Özcan, 7 Haziran'da köyden HDP'ye oy çıkmayınca PKK mensuplarının tehditlerini artırdığını belirterek, bu konuda savcılığa ve jandarmaya başvurduklarını anlattı. 

"Bu tehditlere boyun eğmeyiz"

Seçim öncesi köye gelen HDP'li grubun tehditlerde bulunduğunu kaydeden Özcan, "O gün geldiklerinde köyde karşılaştıkları çocuklara 'Ailenize söyleyin ya oylarını HDP'ye verecekler ya da sizi dağa kaçırır, babalarınızı öldürürüz' demişler ama biz bu tehditlere boyun eğmeyiz" şeklinde konuştu.

"Tek başıma gidemiyorum"

Diğer bir köy mensubu olan Fatih Özcan ise "Polis, jandarma ve koruculara saldırıyorlar. Çözüm Süreci'ni kendilerini güçlendirmek için kullanıyorlar. Tehditler yüzünden tek başıma bir yere gidemiyorum" dedi.

Seçimlerde aileler üzerinden baskı yapılarak HDP'ye oy toplandığını savunan Özcan, şu iddialarda bulundu:

"Seçime kesinlikle hile karıştı. HDP, bugüne kadar bu kadar yüksek oyu alamamıştı. Aldığı oyları hepsini hile sayesinde aldılar. Sözleri geçen köyleri tehdit ediyorlar. PKK, HDP'ye oy verilmesi yönünde vatandaşları tehdit ediyordu. Vatandaşa 'siz kırsaldasınız, bizden kendinizi nasıl kurtulacaksınız?' diye tehdit etmişler. Bizden köylerimizi terk etmemizi istiyorlar."

AA

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum