1. HABERLER

  2. HABER

  3. HDP'nin Van Mitingi Sönük Geçti
HDP'nin Van Mitingi Sönük Geçti

HDP'nin Van Mitingi Sönük Geçti

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Van mitingine katılımın düşük olması dikkat çekti.

07 Ekim 2015 Çarşamba 18:43A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 1 Kasım’da yapılacak olan seçimlerde 8 milletvekilinin 8’ini de alacaklarını söyledi.

hdp_van2.jpg

İtfaiye Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 7 Haziran seçimlerinde çalışarak helal yoldan başarı elde ettiklerin belirtti. Seçim otobüsü üzerinde az sayıdaki partililere seslenen Yüksekdağ, 1 Kasım'da da bundan dolayı daha büyük bir başarı elde edeceklerini vurgulayarak, “Bu seçimde Van’da 8’de 8 yapacağız” dedi.

Vanlıların verdikleri sözü bir kez daha tutacağını belirten Yüksekdağ, direniş ve inatla büyük bir zaferle seçimden çıkacaklarını söyledi. Yüksekdağ, "1 Kasım seçim kampanyasını ölümle yapanlara karşı yaşamla, direnişle, barışla yapacağız. Onlar ilk kurşunu sıktıklarında ve çözüm süreci masasını devirdiklerinde zaten yenilmişlerdi. Bizim 7 Haziran'daki başarımızı hazmedemeyenler ülkeyi kaosa, siyasi krize soktular. Çok büyük bir savaşın fitilini ateşlediler. Biz helal yollarla kazandık.

hdp_van1.jpg

hdp_van3.jpg

Kaybetmeyeceğiz. Ama siz haram yolla kazandınız, bu kez kazanamayacaksınız" dedi.

Mitinge HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, HDP’nin Van milletvekili adayları katıldı.

7 Haziran 2015'de yapılan seçimlerde Van'daki HDP mitingden bir kare:

hdp_van4.jpg

 

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT