1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. HDP'li Vekiller Gözaltına Alınmaya Başlandı
HDP'li Vekiller Gözaltına Alınmaya Başlandı

HDP'li Vekiller Gözaltına Alınmaya Başlandı

HDP milletvekillerine yönelik yürütülen terör soruşturmaları kapsamında HDP Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder gözaltına alındı.

04 Kasım 2016 Cuma 02:13A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın evinde arama başlatıldı.

Figen Yüksekdağ, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü terör soruşturması çerçevesinde, daha önce çağrılmasına rağmen ifadeye gitmediği gerekçesiyle Ankara'daki evinde gözaltına alındı. Yüksekdağ, Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğüne götürüldü.

Selahattin Demirtaş da Diyarbakır'daki evinde gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir'in evinde de arama yapılıyor.

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Ankara'da gözaltına alındı.

Demirtaş ve Yüksekdağ'ın yanı sıra HDP'li milletvekilleri Ziya Pir, Sırrı Süreyya Önder, Gülser Yıldırım, M. Ali Aslan, Leyla Birlik, Selma Irmak, Nursel Aydoğan ve Ferhat Encu'nun da evine baskın yapılarak gözaltına alındığı öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı: 11 HDP Milletvekili Gözaltına Alındı

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, kolluk birimlerine verdiği talimatlar doğrultusunda 11 milletvekilinin adli mercilere götürülmek üzere yakalama işleminin gerçekleştirildiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van ve Bingöl Cumhuriyet Savcılıklarının ilgili kolluk birimlerine verdiği talimatlar doğrultusunda 11 milletvekilinin adli mercilere götürülmek üzere yakalama işleminin gerçekleştirildiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığından, hakkında yakalama kararı bulunan HDP milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Tuğba Hezer Öztürk’ün yurtdışında olduğunun tesbit edildiği, gözaltı kararları olan İmam Taşçıer ve Nihat Akdoğan ile ilgili süreç devam ettiği bildirildi.

Yürütülen soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmeyen HDP'li Milletvekillerinden Ferhat Encü, Leyla Birlik, Selma Irmak, Abdullah Zeydan, Selahattin Demirtaş, İdris Baluken, Figen Yüksekdağ Şenoğlu, Sırrı Süreyya Önder, Ziya Pir, Gülser Yıldırım ve Nursel Aydoğan gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT