1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. HDP’li Üç Vekil Hakkında Fezleke Düzenlendi
HDP’li Üç Vekil Hakkında Fezleke Düzenlendi

HDP’li Üç Vekil Hakkında Fezleke Düzenlendi

Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle HDP Milletvekilleri Geveri, Ertan ve Botan hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan fezleke düzenlenerek Adalet Bakanlığına gönderildi.

07 Mart 2018 Çarşamba 12:17A+A-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin paylaşımları nedeniyle HDP Van Milletvekilleri Adem Geveri, Bedia Özgökçe Ertan ve Lezgin Botan hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan fezleke düzenleyerek Adalet Bakanlığı’na gönderdi.

AA’da yer alan habere göre, başsavcılıktan yapılan açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, ülkenin güvenliği ve bölge halkının huzuru için Suriye’nin Afrin bölgesine yönelik uluslararası hukuk çerçevesinde icra edilen Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin sosyal paylaşım sitelerinde, yürütülen operasyonlara dair terör örgütü ve gruplarını destekleyici mahiyette müzahir yazılı ve görsel paylaşımlarda bulundukları tespit edilen 26. Dönem HDP Van Milletvekilleri Adem Geveri, Bedia Özgökçe Ertan ve Lezgin Botan hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan fezleke tanzim olunarak, Adalet Bakanlığı’na gönderildiği” duyuruldu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum