1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. HDP'li Milletvekili Mahmut Toğrul'un Cehaleti!
HDP'li Milletvekili Mahmut Toğrul'un Cehaleti!

HDP'li Milletvekili Mahmut Toğrul'un Cehaleti!

‎HDP'nin, Türkiye'de tedavi olan 6 kişinin polis tarafından sorgulandıktan sonra sınırdan muhaliflere teslim edildiği iddiasıyla meclis gündemine taşıdığı konu talihsiz açıklamalara sahne oldu.

12 Şubat 2016 Cuma 19:59A+A-

Türkiye’de tedavi olan 6 kişinin polis tarafından sorgulandıktan sonra muhaliflere teslim edilmesi iddiasıyla ilgili söz alan HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, bu 6 kişinin Türkiye'nin “terör” listesinde olan ‪‎Ahraru’ş-Şam'a teslim ediliğini öne sürdü.

Bu iddialarla da kalmayan ‪‎Toğrul, önce Ahraru’ş-Şam'ın el-‎Kaide'nin ‪‎Suriye kolu olduğunu, sonra da Ahraru’ş-Şam'ın IŞİD'le beraber savaştığını söyleyerek hem kendisini hem partisini komik duruma düşürdü.

10 dakikalık konuşmada gerçeği yansıtmayan birçok bilgi vermesi alay konusu olan HDP'li Toğrul'un bu açıklamaları önündeki kâğıda bakarak yapması dikkat çekti.

Konuşma esnasında dikkat çeken bir diğer konu da, gerçekle bağdaşmayan çarpıtmalara karşı diğer milletvekillerinden herhangi bir itiraz gelmemesi oldu.

Toğrul'un, bu açıklamalardan kastının ‪Nusra Cephesi mi olduğu, yoksa “terör” listesinde olmamasına rağmen Ahraru’ş-‪Şam Hareketi mi olduğu henüz bilinmiyor.

Dün (11 Şubat) gerçekleşen bu olay aynı zamanda “bölge halklarının özgürlüğü” jargonunun arkasına saklanarak, ‪‎PYD eksenli bir politika sürdüren HDP'nin bölge denklemine olan ciddiyetsizliğini ve sahanın gerçeklerine olan kinini bir kez daha ortaya koymuş oldu.

‪‎Gaziantep Milletvekili Toğrul'un içinde çokça dezenformasyonun bulunduğu 10 dakikalık konuşması:

Kaynak: Medya Times

HABERE YORUM KAT