1. HABERLER

  2. HABER

  3. HDP'den Hz. Muhammed Karşıtı Pankart
HDP'den Hz. Muhammed Karşıtı Pankart

HDP'den Hz. Muhammed Karşıtı Pankart

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Taksim’i Kâbe ile kıyaslamasının ardından bir skandal da Van’da yaşandı.

03 Mayıs 2015 Pazar 00:00A+A-

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Taksim’i Kâbe ile kıyaslamasının ardından bir skandal da Van’ın İpekyolu ilçesinde yaşandı. İpekyolu Belediyesi Kadın Kurulu tarafından Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan Sanat Parkı’na, Hz Muhammed karşıtlığını içeren bir pankart asıldı.

Parkın yol tarafına asılan ve üzerinde ‘EM NE EMANETIN, EM JININ’ yani 'Biz kimsenin emaneti değiliz, biz kadınız'  yazısının olduğu pankartın, Hz Muhammed’in “Kadınlar size Allah’ın emanetidir” hadisini hedef alarak asıldığı yorumlarını beraberinde getirdi.

Söz konusu pankarta sert tepki gösteren Mustazaflarla Dayanışma Cemiyeti Van Şube Başkanı Recep Karabulak, pankartı asan HDP zihniyetinin sistemli bir şekilde müslüman Kürt halkının inançlarına, düşüncelerine, yaşam biçimlerine bir müdahalesinin söz konusu olduğunu söyledi.

“İslam karşıtı bu faaliyetler sistematik bir şekilde yürütülüyor”

Son yıllarda özellikle HDP’nin Kürt halkının İslami değerlerine yönelik sistematik bir saldırı içerisinde olduğunu belirten Karabulak, “Biz bunu çarşafa yapılan saygısızlıkta, iskele caddesine asılan ‘Toplumsal Kâbus Namus’ pankartında ve birçok yerde astıkları ‘Em jin in, ne namusa tu kesi ne’ yani ‘Biz kadınız, kimsenin namusu değiliz’ afişlerinde gördük.” dedi.

“Bunlar Hz Muhammed karşıtı afişlerdir”

Asılan pankarttaki yazının Hz Muhammed’in hadisinde belirttiği ‘Kadınlar size Allah’ın emanetidir’ sözlerinin karşıtı olduğunu belirten Karabulak, Van’ın en işlek noktalarından birine bu pankartı asarak Müslümanların inanç değerlerine saldırıldığını söyledi.

“Müslüman Kürt halkının uyanık olması gerekir”

Yapılan sistematik saldırılara karşı Müslüman Kürt halkının uyanık olması gerektiğini söyleyen Karabulak,  “Hiçbir canlıya zarar vermemek bizim dinimiz gereğidir. En kıymetli varlığımız olan eşlerimize, annelerimize, kardeşlerimize böyle bir şeyin asla yaşanmaması adına bizler ciddi manada çaba sarf eden insanlarız. Bu bize Allah’ın emridir. Hz Peygamber’de bunu en güzel şekilde dile getirmiştir. Bu malum zihniyet ise Peygamber Efendimizin söyledikleri güzel sözlerin karşıtı propagandalar yapıyorlar.” dedi.

“Burada bir din düşmanlığı vardır”

Yapılanların tam anlamıyla din düşmanlığı olduğunu ve Müslümanlar olarak Hz Muhammed’in bıraktığı mirasa sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Karabulak, “Bizler Hz Muhammed’in bıraktığı mirasa sahip çıkmazsak yarın bizleri dini değerlerimizden, özümüzden koparacaklardır. HDP zihniyeti halkın tepki konusunda zaafını bildiği için bunun rahat bir şekilde yapıyor. Birçok kişi bu pankartın Hz Peygamberin sözlerine karşı söylenmiş bir şey olduğunu hâlâ kavramış değiller. Yoksa bunlar bu kadar rahat hareket edemezlerdi. Bunlar dinimize ve Peygamberimize yapılan büyük bir saygısızlıktır. Ama herkes bilsin ki kimler şimdiye kadar Peygambere savaş açmışsa kaybetmiştir.” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum