1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. HBT, Yeryüzünün Mazlum Coğrafyalarını Bir Sergiyle Hatırlattı
HBT, Yeryüzünün Mazlum Coğrafyalarını Bir Sergiyle Hatırlattı

HBT, Yeryüzünün Mazlum Coğrafyalarını Bir Sergiyle Hatırlattı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Hayırda Buluşanlar Öğrenci Topluluğu tarafından "yeryüzünün mazlum coğrafyaları" temalı fotoğraf sergisi açıldı.

24 Mart 2018 Cumartesi 18:02A+A-

Kütüphane önünde açılan sergiye öğrenciler ve akademik-idari personel tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Topluluk Akademik Danışmanı Hatip Erdoğmuş;Halepçe, Halep, Doğu Guta, Orta Afrika, Mısır, Doğu Türkistan, Açe, Sudan, Arakan, Keşmir, Irak, Filistin, Saraybosna, Afganistan, Çeçenistan, Ukrayna gibi farklı coğrafyalardan 47 kareyle mazlumiyetleri anlatmaya çalıştıklarını, birçok yerde yaşanan katliamları anlatan  fotoğraflara yer verilerek, zulüm ve katliamlar anlatılmak suretiyle, dünya mazlumlarına dikkat çektiklerini, bununla öğrencilerin yaşanan mazlumiyetlere karşı duyarlı olmalarını, empati kurmalarını ve geçmişte yaşananları da unutmamaları için bilinçlendirme amaçlı böyle bir sergi açtıklarını söyledi.

Hayırda Buluşanlar Öğrenci Topluluğu gönüllülerinden Fatma Yıldız konuyla ilgili şınları aktardı: "Hayırda Buluşanlar Öğrenci Topluluğu olarak, günümüzde yaşanan savaşlarda mağdur olan çocuklar, kadınlar ve yetimler adına bir farkındalık oluşturmak için bu sergiyi açmış bulunmaktayız. Şu anda bütün İslam ülkelerinde savaşlar var. Yaşanan bu mağduriyetler 5-10 dakikalık bir haberle geçiştiriliyor. Ve sonrasında unutulup gidiyor hiçbir olmamış gibi insanlar hayatlarına devam ediyor. Maalesef acılarıi, ölümleri, zulümleri kanıksamış hale getirildik. Bu konuda bir farkındalık oluşturup bunları hatırlamak ve unutturmamak için sergi açtık. Burada mazlum, yardıma muhtaç çocuklar, kadınlar mazlum insanlar var. Bizlerin Kur'an çizgisinde ve peygamber ahlakıyla bunlara sahip çıkmamız gerekiyor.Yeryüzü mazlumlarının sesi olmak ve mazlumun dini, dili ve ırkının olamayacağını göstermek amacıyla  böyle bir sergi açtık."

whatsapp-image-2018-03-22-at-08.55.20.jpg

whatsapp-image-2018-03-22-at-12.08.36.jpg

whatsapp-image-2018-03-22-at-14.14.50.jpg

whatsapp-image-2018-03-23-at-08.51.42.jpg

HABERE YORUM KAT