1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. HBT Sokakta Yaşayan Hayvanlara Karşı Duyarlılık Oluşturmak İçin Stant Açtı
HBT Sokakta Yaşayan Hayvanlara Karşı Duyarlılık Oluşturmak İçin Stant Açtı

HBT Sokakta Yaşayan Hayvanlara Karşı Duyarlılık Oluşturmak İçin Stant Açtı

MŞÜ Hayırda Buluşanlar Öğrenci Topluluğu gönüllüleri sokakta yaşayan hayvanlara karşı duyarlılık oluşturmak amacıyla bir etkinlik gerçekleştirdi.

20 Ocak 2018 Cumartesi 14:30A+A-

MŞÜ Hayırda Buluşanlar Öğrenci Topluluğu gönüllüleri sokakta yaşayan hayvanlara karşı duyarlılık oluşturmak, hayvanlara karşı ilgi uyandırmak, onların beslenmeleri için neler yapılabileceğiyle ilgili Hükümet Konağı önünde stand açarak afiş ve broşürlerle vatandaşları konu hakkında bilgilendirmeye çalıştı.

Topluluk gönüllülerinden Büşra Evren konuyla ilgili olarak:"Yoğun kış şartlarının yaşandığı hava sıcaklığının sıfırın altına kadar indiği ilimizde sokak hayvanlarını kaderine terk etmemeliyiz düşüncesiyle çıktığımız bu yolda sokakta yaşayan hayvanlara umut olabilmek adına insanlarımızı bir nebze olsun bilinçlendirebilmek için standımızı actık.  Hayvanlarla ilgili çalışmaların yeni yeni yürütülmeye başlandığı şehrimizde barınaklarda yaşayamayan, barınağa yolu düşmeyen hayvanlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. "Hayvanlara karşı acımasız olan iyi bir insan olamaz", "onlar da can, aramızda yok olmalarına sessiz kalmayalım", "İnsanların sevgisi, hayvanların soyu tükeniyor", onlar için bir kap su, bir ka yemek" düşüncesiyle yola koyulup satndımızı açtık. Standda  insanlara hayvanlar için neler yapılabileceklerini anlatıp onlara bilgiler sunduk. Halkımzın cogunun da bu konuda duyarlı olması, bu konuda yaptıkları seyleri bizimle paylaşmaları, standımıza ilgi duymaları bizi cok mutlu etti . " dedi. Stand çalışmalarına katılan gönüllülerden Zeynep Gür: " Havalar gittikçe soğumaya başladı. Bu yüzden  sokakta yaşamak zorunda kalan hayvanların birçoğu sığınacak bir yer bulamadığından  maalesef donarak ölüyor ya da yiyecek bulamadıklarından. .Bu yüzden bizim onlara destek olmamız gerekiyor Hazırlanması çok basit olan bir yuva yaparak, yiyecek ve su vererek onların hayatlarını kurtarabiliriz. Onların yiyebilecekleri şeyleri onların ulaşabileceği yerlere koyarak beslenmelerine yardımcı olmuş oluruz. Bu yiyecekleri çöp konteynırları yerine bir kaba koyarak onlara sunabiliriz. Topluluk olarak biz de insanlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet edip onları elimizden geldiği kadarıyla bilinçlendirmeye çalıştık." dedi.

thumbnail_img-20180119-wa0029.jpg

thumbnail_img-20180119-wa0030.jpg

thumbnail_img-20180119-wa0035.jpg

 

HABERE YORUM KAT