1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hayvandan Daha Aşağı İnsan Müsveddeleri!
Hayvandan Daha Aşağı İnsan Müsveddeleri!

Hayvandan Daha Aşağı İnsan Müsveddeleri!

Dün İstiklâl Caddesi'nde, bugün ODTÜ'de İslâm'a ve müslümanlara hakaret edildi. Bu cüret nereden geliyor?!

29 Haziran 2015 Pazartesi 21:55A+A-

Haksöz Haber

Geçtiğimiz aylarda ODTÜ’de müslüman öğrencilere saldırılıp Hz. Peygamber’in hayatıyla alâkalı bir program engellenmeye çalışılmıştı. Bu olayın üzerinden çok geçmeden ve İstanbul’daki malum yürüyüşte açılan pankarttan bir gün sonra ODTÜ, bu kez de bir grup öğrencinin açtığı İslâmî değerlere hakaret eden pankartla gündeme geldi.

Bugün gerçekleştirilen mezuniyet töreninde ODTÜ’lü birkaç öğrencinin taşıdığı ve Ramazan Ayı’nda câmîlere asılan mahyalara atıfta bulunulan pankartta İslam’ın değerlerine ve haram-helâl hususundaki ölçülerine hakaret edildi:

resized_83553-7b82odtu.jpg

Dün İstanbul İstiklâl Caddesi’nde sapkın LGBTİ’nin gerçekleştirdiği yürüyüşte açtığı İslâmî değerlere hakaret eden pankart, anlaşılıyor ki ODTÜ’deki İslâm düşmanlarına da cesaret vermiş:

resized_c91a8-a099lgbt.jpg

Ramazan Ayı’nda açıktan oruç yeme tartışmalarının yapıldığı günlerden müslümanların mübarek bildiği Ramazan Ayı’nda İslâmî değerlere açıktan hakaret etmeye birilerinin cüret gösterdiği günlere ne ara geldik bilmiyoruz. Ama herhâlde birileri zannediyor ki akılları sıra seviyesiz bir mizah kılıfıyla İslâmî değerlere gönül rahatlığıyla hakaret edecekler ve kimsenin buna sesi çıkmayacak.

istiklal_caddesi_islama_hakaret_02.jpg

Yakın zamanda adlarını sık sık duyar olduğumuz bu sapkın grup kendilerinin ilan ettiği “LGBTİ Onur(!) Haftası” kapsamında Dünya’nın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye’de de yaptıklarıyla haber oldu. Ülkemizde ifsadın merkezi sayılabilecek İstiklâl Caddesi gibi bir yerde de olsa toplum önüne çıkıp sözde Onur(!) Yürüyüşü düzenlemeye kalkıştılar. Yetmedi Müslümanların değerlerine açtıkları pankartlarla, dövizlerle saldırdılar.

Tabî bu cüretleri hamileri olan HDP’nin seçim bildirisinde kendilerine haklar tanınacağını vaad edip seçimlerden %13 oy alarak çıkmasından kaynaklanıyor olabilir. Ve bu sapkın grup, HDP’ye destek verip seçimden sonra kendilerine teşekkür edildiğinde başarıyı açıktan sahiplenmekten çekinen sözümona İslamcı gruplar yerine HDP’nin seçimlerdeki başarısını üstlenip, kendilerinin toplumsal meşruiyetine yormuş da olabilir.

Aynı şekilde ODTÜ’yü birilerinin eskiden beri kaleleri/ kurtarılmış bölgeleri gördükleri hepimizin malumu, bu üniversitede müslümanların değerlerine ilk defa hakaret edilmiyor.

İstiklâl Caddesi ve ODTÜ’de açılan bu pankartlar hayvandan daha aşağı insan müsveddelerinin gemi iyice azıya aldıklarını gösteriyor!

HABERE YORUM KAT

10 Yorum