1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Hayırda Buluşanlar Topluluğu’ndan Maraş’a Kitap Yardımı
Hayırda Buluşanlar Topluluğu’ndan Maraş’a Kitap Yardımı

Hayırda Buluşanlar Topluluğu’ndan Maraş’a Kitap Yardımı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Hayırda Buluşanlar Topluluğu (HBT) Kahramanmaraş Göksun İlçesi´ndeki Çardak Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne kitap yardımında bulundu.

22 Kasım 2017 Çarşamba 11:32A+A-

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Hayırda Buluşanlar Topluluğu (HBT) tarafınca Doğu Anadolu Bölgesi'nden, Batı'ya yardım eli uzandı. Muş Alparslan Üniversitesi bünyesinde yaptığı faaliyetler ile adından söz ettiren Hayırda Buluşanlar Topluluğu, ihtiyaç sahibi ailelere ve köy okullarında eğitim-öğretim gören öğrencilere yönelik yaptıkları çeşitli yardım çalışmalarına, bir yenisini daha ekledi. Hayırda Buluşanlar Topluluğu'nun gönüllü öğrencileri, hayırseverlerden topladıkları kitapları koliler haline getirerek, Muş Alparslan Üniversitesi içerisinde hizmet veren PTT Şubesi'nden, Kahramanmaraş'a gönderdiler.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Muş Alparslan Üniversitesi Hayırda Buluşanlar Topluluğu Danışmanı Hatip Erdoğmuş, bir ilk imza attıklarının altını çizerek, doğudan, batıya yardım gönderdiklerini söyledi. Sosyal medya üzerinde kendileriyle iletişime geçen Kahramanmaraş Göksun İlçesi'ndeki Çardak Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapan bir öğretmenin, üniversiteye hazırlık, okula yardımcı ve okuma kitaplarına çok ihtiyaçlarının olduklarını söylemesiyle kolları sıvadıklarını söyleyen Erdoğmuş, toplanan kitapları koliler halinde, okula gönderdiklerini vurguladı. Erdoğmuş: "Muş Alparslan Üniversitesi Hayırda Buluşanlar Topluluğu olarak Muş'ta birçok köy okuluna çeşitli kitap yardımlarında bulunduk. İlimiz merkezindeki bazı lise öğrencilerimize yönelik yardımlarda da bulunduk. Bu yardımların bir kısmını bizlere doğudaki şehirlerden gönüllü, hayırsever kardeşlerimiz gönderiyorlardı. Bu sefer bir ilk yaptık, farklı bir etkinliğe imza attık. Bizlere sosyal medya üzerinden ulaşan Kahramanmaraş Göksun İlçesi'ndeki Çardak Çok Programlı Anadolu Lisesi münacatta bulundu. Kitap ihtiyaçlarının olduklarını söylediler. Üniversiteye hazırlık, okula yardımcı ve okuma kitaplarına çok ihtiyaçlarının olduklarını dile getirdiler. Bizlerde Hayırda Buluşanlar Topluluğu olarak  yapılacak yardımların yeri, yurdu, kimliği olmaz diyerek işe koyulduk. Topladığımız kitapları bir araya getirerek 3-4 koli kitap biriktirdik. Ve bir ilk olarak doğudan, batıya yardımlarımızı göndermeye çalışıyoruz. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz, çok hayırlı bir iş oldu bizler için. " dedi.

"Muş'tan Kahramanmaraş'taki Bir Okula Kitap Yollayacağız"

Muş'tan Kahramanmaraş'a kitap desteğinde bulunmanın sevincini yaşadıklarını belirten Muş Alparslan Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi 3. sınıf öğrencisi ve Topluluk Başkanı  Nurhan Egin ise: "Bizler Hayırda Buluşanlar Topluluğu olarak, Muş'ta yoksul ailelere yardımlarda da bulunuyoruz. Bunların yanı sıra üniversite içerisinde de çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. Artı köy okullarına yönelik kitap yardımı tarzında faaliyetlerimizde oluyor. Genelde kitap desteği faaliyetlerimiz, Muş ve içerisindeki köy okullarına yönelik oluyor. Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki öğrencilere yönelik oluyor. Ama şimdi farklı bir etkinlik yapmak istedik. Muş'tan Kahramanmaraş'taki bir okula kitap yollayacağız. Bundaki amacımız da gençlere, bir sonraki nesillere, çocuklara kitap okuma sevgisinin aşılanması, yardımlaşma bilincinin kazandırılması. Bunun gün geçtikçe artmasını istiyoruz. Temennimiz; okumanın, araştırmanın, merak uyandırmanın git gide artmasıdır. Kahramanmaraş'tan bir hocamız bizlere ulaştı ve kitap ihtiyaçlarının olduğunu söylediler. Bizlerde Muş'tan, Hayırda Buluşanlar Topluluğu olarak Muş Alparslan Üniversitesi'nden Kahramanmaraş'taki öğrencilere kitap yolladık" şeklinde konuştu.

"Sürekli Yardımlar Yapıyoruz"

Hayırda Buluşanlar Topluluğu (HBT) olarak sürekli yardım faaliyetlerinde bulunduklarını belirten Muş Alparslan Üniversitesi Hemşirelik Bölümü birinci sınıf öğrencisi ve topluluk gönüllüsü Nazlı Çağlayan da: "Muş Alparslan Üniversitesi'nde Hayırda Buluşanlar Topluluğu olarak köy okullarına olsun, Muş ilinin ilçeleri falan olsun, bot, kırtasiye malzemesi, kitap yardımları gibi sürekli yardımlar yapıyoruz. Bu seferde farklı olarak, Muş'tan mezun olan ve Kahramanmaraş'ta görev yapan bir öğretmenin bizlere ulaşması sonucu harekete geçtik. İhtiyaçlarının olduklarını söylediler. Bizler de Hayırda Buluşanlar Topluluğu olarak batıdan doğuya gelen yardımları bu sefer doğudan batıya gidecek şekilde ayarladık ve çok şükür kitapları da hazırlayıp gönderiyoruz. Temennimiz, oradaki arkadaşların, ihtiyacı olan insanların okuma alışkanlığının kazandırılması ve başka insanların da teşvik edilmesi. Diliyoruz ki; bu tarz etkinlikler daha çok artar ve faydalı şeyler olur" ifadelerini kullandı.

1805182846040.jpg

img-20171120-wa0013.jpg

img-20171120-wa0015-(1).jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum