1. HABERLER

  2. HABER

  3. 'Hayır' Çıkarsa Tüm Umutlar Biter
'Hayır' Çıkarsa Tüm Umutlar Biter

'Hayır' Çıkarsa Tüm Umutlar Biter

Referanduma giden Yunanistan'da halka 'evet' oyu çağrısı yapan Demokratik Sosyalist Hareket lideri ve eski Başbakan Papandreu, "Eğer sandıktan 'hayır' çıkarsa bu ülke için bir umut kalmaz" dedi.

03 Temmuz 2015 Cuma 01:10A+A-

Yunanistan'da Demokratik Sosyalist Hareket (KİDİSO) lideri ve eski Başbakan Yorgo Papandreu, "Eğer sandıktan 'hayır' çıkarsa bu ülke için bir umut kalmaz" dedi.

Papandreu, Kotzias Meydanı'nda referandumda "evet" oyu verilmesi için düzenlenen mitingde kendisini dinleyen kalabalığa oylarını "evet" yönünde kullanması çağrısında bulundu.

Ülkenin düzlüğe çıkması için sandıktan "evet" oylarının fazla çıkması gerektiğini söyleyen Papandreu, "Eğer sandıktan hayır çıkarsa bu ülkeyi ikiye böler ve kaosa sürükler" dedi.

"Evet" oyu kullanmanın milli bir ödev olduğunu vurgulayan eski Başbakan Papandreu, "milli trajediyi önlemenin, toplu fakirleşmenin önüne geçmenin" tek yolunun sandıktan "evet" oylarının fazla çıkmasına bağlı olduğunu savundu.

Koalisyon hükümetinin aldığı önlemleri işe yaramaz olarak değerlendiren Papandreu, şöyle konuştu:

"Eğer sandıktan 'hayır' çıkarsa bu ülke için bir umut kalmaz. Ben başbakanlık dönemimde bu durumlara düşmemek için birçok karar aldım, aldığım kararlardan pişman değilim. Bugün yine almam gerekirse aynı kararları alırım. Mali kaosun ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum.

"Yunanistan uluslararası arenada yalnızlaştı"

Koalisyonun aldığı kararların Yunanistan'ı yalnızlaştırdığını iddia eden Papandreu, "Yunanistan bugün olduğu kadar hiçbir dönem uluslararası anlamda yalnız kalmadı. Bu yalnızlık güçsüzlük anlamına geliyor" diye konuştu.

Başbakan Çipras'ı da eleştiren Papandreu, geçmiş dönemlerde memorandumu kabul etmeyenlerin şimdi kreditörlere memorandumu uzatmak için teklif sunduklarını ifade etti.

Koalisyonun beş ay içinde Yunan halkının tüm umutlarını söndürdüğünü iddia eden Papandreu, "Çipras başbakan olduğunu hatırlamalı, tüm Yunan halkının başbakanı olduğunu hatırlamalı, başbakan olarak ayrımcılık yapmaması gerekir" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT