1. HABERLER

  2. HABER

  3. Haydar Baş'tan Akıllara Zarar Benzetme
Haydar Baştan Akıllara Zarar Benzetme

Haydar Baş'tan Akıllara Zarar Benzetme

Haydar Baş, Suriye ve Ortadoğu'daki son durumu değerlendirdiği konuşmasında korkunç bir benzetme yaptı.

27 Kasım 2012 Salı 19:01A+A-

HAKSÖZ-HABER

Evet, sonunda bu da oldu. Yüz yılın en kanlı diktatörlerinden biri “Zamanın Hüseyin’i” olarak anıldı.

Şiiliği yakın dönemde keşfeden BTP Genel Başkanı Haydar Baş, Esed'in günümüzde Hazreti Hüseyin rolünde olduğunu savundu.

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen 5. Ehl-i Beyt Sempozyumu'nun kapanış konuşmasını yapan Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş, Ehl-i Beyt konusunu son zamanlarda gündeme getirdiğini dile getirerek, Alevileri yakından tanıdığını, insanlığı ve dostluğu onlarda gördüğünü söyledi. 

Suriye'de korkunç projelerin hayata geçirileceğini daha önceden ifade ettiğine işaret eden BTP Lideri, burada birçok Kerbela'ların yaşanacağını dile getirdiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bunların hepsi de Esed'e mal edilecek. Esed şu anda Hz. Hüseyin'in rolünde. Bunu hiç unutmayın. Hz. Hüseyin'in kahramanlık rolüne soyunanlar da Yezid rolünde. Türkiye'dekiler başta olmak üzere... Size soruyorum: Esed'in iktidardan gitmesini kim istiyor? ABD, İsrail... Eğer Esed ABD'ye ve İsrail'e 'evet' deseydi, bu belalar başına gelecek miydi? Gelmeyecekti... O halde ölçü ortada... Onlara karşı dimdik durduğu için sonuç böyle cereyan etti. İsrail diyor ki, Güneydoğumuz da içinde olmak şartıyla 'o topraklar bize ait, sen orada bulunamazsın. Hizbullah'a destek veriyorsun, Hizbullah bizim başımızın belası kesiliyor. Filistinlilere destek veriyorsun, onlar da bizim başımızın belası kesiliyor."

İfadeler aynen öyle…

“BM iyi niyet elçisi” Angelina Jolie, Suriyeli mültecileri ziyaret ettiği için Esed’e karşı direnen muhaliflere destek olanları Jolie ile birlikte anan kimselere Haydar Baş’lı saflarında mutluluk dilemekten gayrı yoruma hacet görmüyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

20 Yorum