1. HABERLER

  2. HABER

  3. Haydar Baş’ın Rusya Hayranlığı
Haydar Baş’ın Rusya Hayranlığı

Haydar Baş’ın Rusya Hayranlığı

Haydar Baş’ın Yeni Mesaj gazetesi, bugün birinci sayfadan Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev’in “Rusya kendini savunuyor” sözlerine yer vermiş.

04 Ekim 2015 Pazar 19:36A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’nin Suriye politikalarını eleştiren ve Esed ve İran’dan yana tavrını başından bu yana sürdüren Yeni Mesaj, Medvedev’in açıklamalarını haklı ve geçerli bulmuş olacak ki, birinci sayfadan “Rusya’nın terörle mücadeleyi kendi toprakları dışında sürdürdüğünü” okuyucularıyla paylaşmış. Tabii Yeni Mesaj’ın Rusya politikalarına olan hayranlığını belgeleyen tek husus bu değil. Aynı sayfada Sinem Baş’ın “Rusya-BTP-MEM” başlıklı yazısına da yer vermiş.

Anlaşıldığı üzere Baş, Rusya, Haydar Baş’ın Partisi ve Milli Ekonomi Modeli’ni aynı konsept içerisinde değerlendiren bir yazı kaleme alarak “başarının sırrı”nın da nereden kaynaklandığını vurgulamış. Şu sözler yazıdan:

“Suriye işgalinin ilk anından itibaren bu ülke yanındaki tavrını koruyan Rusya, en sonunda sıcak savaşa da dâhil oldu. 

Görünüşte IŞİD kamplarına düzenlenen hava saldırıları esasen, IŞİD’i bu güce ulaştıran Birleşik Devletlere ve İsrail’e birer gözdağı… 

Son dönemde Rus ekonomisi bitti, Rusya çöküyor diyenlere ise en güzel yanıt oldu. 

Zira 2005 senesinden beri kurallarını uyguladığı Milli Ekonomi Modeli’ni 2013 yılından bu yana Duma’sında kanunlaştırarak aynen hayata geçiren Rusya, bırakın çökmeyi, tek süper güç ABD’nin tahtına oturmuştur. 

Sömürü mantığına dayalı globalizmin kaynaklara erişme ve güçlü bir ekonomiye dayandığı muhakkak…” 

“Kürdü ve Türkü birleştiren Atatürk” figürü üzerinden hükümetin de eleştirilerden gerekli payı aldığı yazının Rusya’nın gücünü IŞİD üzerinden aslında İsrail ve ABD’ye gösterdiği şeklindeki tespitlerle devam etmesi ve “sömürü mantığına dayalı globalizmin kaynaklarına erişmiş olan” Rusya’nın güç gösterisi esnasında kimlere ne zararlar verdiği, hangi sivil katliamlarına imza attığı, hedeflerinin bundan sonrasında ne olduğuna değinilmemiş. Tıpkı Aydınlık Gazetesinin yaptığı gibi. Belli ki, aynı Aydınlık gazetesinin Türkiye’yi Batı yanlısı, Rusya’yı ise Batı karşıtı olarak konumlandırması ve “Rusya’nın Milli hedeflerine olan hayranlığı”nda olduğu gibi; “sol Kemalizm”in bu cephesine, “sağ Kemalizm”in numunelik örneği Yeni Mesaj’dan ciddi destekler gelmeye devam edecek.

Yalnız Yeni Mesaj okurlarına bir hatırlatmada da bulunmak elzem hale geldi. “Milli Ekonomi” derken, bu ekonomik modeli uygulamamakla suçlanan Türkiye’nin karşısına, “Esed ekonomi-politiği”; “İran ekonomi-politiği” ve hatta “Rus ekonomi-politiği” hayranlığı ile çıkmak, tam bir kara-mizah örneği! Putin-Esed-İran hayranlığı ve “Milliliği”nin gerçek sebepleri Yeni Mesaj okurlarınca mutlaka sorgulanmalı. Çünkü bu “milli” politikalardan bahsedilirken, onca bebeğin, kadının ve yaşlının istatistiklere bile konu olmamasını geçtik, yüzbinleri katleden zalimlere “ekonomi-politik” üzerinden bir hayranlık ve yandaşlık oluşması hesabı çetin olan bir zihin ve itikad bulanıklığını pekiştirmekte. Tıpkı bugünlerde HDP ve Demirtaş’ı “Ülke menfaatlerini gözetmede” yere göğe sığdıramayan Cemaat mensuplarının içine düştükleri vahim durumda olduğu gibi!

Unutmayalım ki Şeytan sağdan, soldan, önden ve arkadan yaklaşmakta mahirdir! 

yeni_mesaj.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT