1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Haydar Baş’ın Müjdelediği Hidayete Kavuşanlar”
“Haydar Baş’ın Müjdelediği Hidayete Kavuşanlar”

“Haydar Baş’ın Müjdelediği Hidayete Kavuşanlar”

İğneleyici bir dille kaleme aldığı bugünkü yazısında Kenan Alpay, son zamanlarda Mustafa Kemal hususunda aydınlanma yaşayanların Atilla İlhan ya da Doğu Perinçek yerine Haydar Baş’ı takip etmeleri gerektiğini söylüyor.

21 Kasım 2017 Salı 09:58A+A-

Kenan Alpay’ın bugünkü yazısı:

Seçim dönemlerinde sık sık tekrarlanan “İş, Aş, Haydar Baş” sloganını tiye alanların bazı temel konularda ne fena bir yanılgı içinde oldukları ayan beyan ortaya çıkıyor. Kabul edelim ki; Haydar Baş Hoca tepkilere kulak asmayarak ve herkesten önce sağlam bir işbirliği yapmak üzere Rusya’yı işaret etmişti, İran ve Beşşar Esed rejimini işaret etmişti. İtiraf edelim ki; Haydar Hoca biricik kurtuluş yolu olarak Atatürk’ü ve Atatürkçülüğü işaret etmişti. Hakkını teslim edelim ki; Fethullah Gülen’in başını çektiği fitne yuvasına karşı yine herkesten önce Haydar Hoca savaş açmıştı.

Fethullahçı cuntanın yanından yamacından henüz kopan gafiller Amerika’ya karşı Rusya’yla beraber hareket edilmesinin zaruretini daha yeni yeni kavrıyorlar. Bundan sonradır ki; vatan’ı korumanın, millete sahip çıkmanın, özgürce yaşamanın ancak rahmetli Atatürk’ün etrafında birleşmekle mümkün olabileceğini idrak edip dalaletten kurtuluyorlar. Lakin bu gaflet ve dalaletten kurtuluşlarına Haydar Baş Hoca’nın vesile olduğunu inkâr edip Attila İlhan mıdır neyin Sultan Galiyevci bir Marksist’i halkımıza rehber diye işaretliyorlar. Oysa Atatürk’ün Türkiye ve İslam alemi için ne büyük bir nimet, bulunması imkansız ne muhteşem bir lider olduğunu Haydar Hoca yıllar yılı anlatıp durmaktadır.

Kerameti Fular ve Şiir’de Aradı Gafiller

Haydar Hoca bir Attila İlhan gibi Paris’te Marksizm öğrenmiş değil tabii. CHP’nin düzenlediği ödüllü yarışmalarda şiir edebiyat ödülleri filan da almamış. Ee fular takıp Divan Pastanesi’nde genç oğlanların peşine düşecek kadar ‘yumuşak’ bir karaktere de sahip değil ya Haydar Hoca’yı görmezden gelmek kolay hatta mecburi oluyor bu yeni yetme entel dantel takımı için. İşte bu sonradan görmeler “Neden şimdi Atatürk sevgisiyle dolup taşıyor ve Atatürkçülüğe sarılıyorsunuz?” sorusuna en kestirme yoldan şöyle cevap veriyorlar: “Attila İlhan’dan öğrendik Atatürk’ün ne mübarek bir insan olduğunu!” Gazi Paşa Hazretleri’nin anti-emperyalist olduğunu, NATO’cu Atatürkçülerin münafık amma Avrasyacı hassaten kalbi Rusya-İran sevgisiyle dolup taşanların muttaki Atatürkçüler olduğunu romantik bir Marksist şairden öğrenecek kadar şapşal bu oğlanlar. Haydar Hoca bunlardan daha fazlasını üstelik tarihsel gerçeklere yaslanan stratejik ilişkiler bağlamında anlatıp dururken bu haytalar arka kapılardan sıvışıp avare avare dolaşmışlar Fethullahçı çetelerin muhitlerinde.

(...)

Yazının devamı için tıklayın: Haydar Baş’ın Müjdelediği Hidayete Kavuşanlar