1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Havadan Rusya Bombalıyor, Karadan PYD/PKK Saldırıyor"
"Havadan Rusya Bombalıyor, Karadan PYD/PKK Saldırıyor"

"Havadan Rusya Bombalıyor, Karadan PYD/PKK Saldırıyor"

Şehrin ayakta kalan son can damarı Kastillo Yolu’na Rusya havadan PKK ise karadan saldırıyor! Direnişçiler bu yolun da düşmesi hâlinde tamamen kuşatılacak Halep’te yüz binlerce insanın açlıkla boğuşacağını söylüyor.

07 Şubat 2016 Pazar 08:01A+A-

Yeni Şafak, binlerce Suriyelinin kaçtığı, yüz binlercesinin de kaçma hazırlığı yaptığı Halep'e girdi.

Esed ve Rusya güçlerinin Azez bağlantısını kapatması üzerine kentin dünyaya açılan iki yolundan birisi ortadan kalktı. Şu an direniş bölgelerine sadece Bab el-Hava Sınır Kapısı üzerinden insanî yardım ulaştırılıyor. Bu hattın merkezinde ise Halep'in kalbine açılan Kastillo Yolu bulunuyor. Rusya’ya ait uçakların yoğun bombardıman altında tuttuğu Kastillo Yolu'na karadan PKK'nın Suriye’deki yapılanması olan PYD güçleri tacizde bulunuyor. Direnişçiler hem Rusya bombalarıyla hem de PYD saldırılarıyla eş zamanlı mücadele etmeye çalışıyor.

“Yüz Binlerce İnsan Açlıkla Boğuşacak”

Halep Türkmenlerinin kurduğu direniş gruplarından Muntasır Billah Tugayı'nın komutanı Firas Paşa, elde kalan son güzergâh olan Kastillo Yolu'nun önemini şu sözlerle anlattı:

“Azez hattı düştükten sonra tek yol burası kaldı. Eğer burası da düşerse Halep tam anlamıyla muhasara altına girecek. Halep'in kuşatılması Madaya veya Zabadani kuşatmalarına benzemez. Şehirde hâlâ yüz binlerce insan yaşıyor. Dünya çok büyük bir insanlık kriziyle karşı karşıya kalacak. Tüm dünyanın gözleri önünde yüz binlerce insan açlıkla boğuşacak. Bu durum, dünyanın alnında kara bir leke olarak kalacak. Eğer tedbir alınmaz ve gerekli yardım ulaşmazsa düşen sadece Halep olmayacak. 5 yıldır yüz binlerce şehidin kanıyla bugünlere getirdiğimiz devrim boğulacak!”.

direnisci.jpg

“PYD En Başından Beri Esed Lehine Devrimi Baltalamaya Çalıştı”

Halep'te nöbet tutan direnişçi Mustafa Abbud, Suriye PKK'sı PYD'nin hem direnişlere hem de İslâm'a düşman olduğunun altını çiziyor.

Abbud, “Bizim Kürtlerle bir sorunumuz yok. Onlar bizim din kardeşlerimiz ama ülkemizde Kürtlerin temsilcisi olduğunu iddia eden PKK hem direnişçilere hem İslâm'a düşman. Havadan Rusya uçakları bizi acımasız şekilde bombalarken karadan PYD bize saldırıyor. PYD en başından bu yana Esed lehine devrimi baltalamaya çalıştı. Büyük güçler tüm bu yaşananları görmezden gelerek PYD'yi muhalif gösterme peşinde.” ifadelerini kullanıyor.

Kaynak: Yeni Şafak

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT