1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hatunoğlu'nun Babasından Vasiyet İddiasına Tepki
Hatunoğlu'nun Babasından Vasiyet İddiasına Tepki

Hatunoğlu'nun Babasından Vasiyet İddiasına Tepki

Mardin'de PKK militanlarınca yapılan saldırıda hayatını kaybeden polis memuru Mehmet Akif Hatunoğlu'nun cebinden çıktığı iddia edilen vasiyet için babası tepki gösterdi.

04 Eylül 2015 Cuma 22:05A+A-

Mehmet Akif Hatunoğlu'nun naaşı, Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesinden alınarak, merkez Sarıçam ilçesindeki babaevine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından cenaze, Buruk Mezarlığı'na götürüldü.

Polisin annesi Sebiha Durdu, babası Hasan ve eşi Semra Hatunoğlu'nu yakınları teselli etmeye çalıştı. Hatunoğlu'nun naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Buruk Mezarlığı'ndaki Adana Emniyet Müdürlüğü Şehitliği'ne defnedildi.

Törenin ardından evine gelen Hasan Hatunoğlu,oğlunun cebinden çıktığı iddia edilen vasiyetnameyle ilgili kendilerine ne bir bilgi ne de belge verildiğini söyledi.

Konuyu, gazetecilerden öğrendiğini dile getiren Hatunoğlu, "Ama bize ne emniyetten ne karakoldan ne de başka bir yerden böyle bir şey denmedi de verilmedi de. Geçen gün oğlumun bir arkadaşı gelerek bana bir poşet verdi. 'Akif'in üzerinden çıkanlar bu' dedi. Baktığımda birkaç tane anahtar çıktı. Bir de temmuzda yaylaya yanıma geldiğinde bizim meşhur Andız tespihi var, ondan almıştı. Poşetten bir de o çıktı. Başka da bir şey çıkmadı. Bunlar söylenti, uydurma şeyler. Herkes öyle bir yazıyı internete atabilir" diye konuştu.

Hatunoğlu'nun kuzeni Mehmet Hatunoğlu, dua okunduğu sırada, iddia edilen vasiyetnameyle ilgili kendilerine böyle bir belge verilmediğini söyledi.

Yetkili kişileri tek tek aradığını ancak kimsenin böyle bir vasiyetten haberi olmadığını öğrendiğini ifade eden Hatunoğlu'na, şehidin silah arkadaşı olduğu iddia edilen bazı kişiler itiraz etti.

Hatunoğlu, sosyal medya hesabından da "Tüm devlet erkanı ve siyasetçiler, şehidimizin cenazesine gelebilir. Şehidimizi ve ailemizi, kim devlet düşmanı göstermek isteyip sahte mektuplar yazıyor ve basına dağıtıyor? Şehit sadece bizin ailemizin değil, tüm milletimizin şehididir. Yalnız, PKK'ya terörist diyemeyen gelmesin. Şehidin cebinden çıktı diyorlar. Ailesi olarak bize verilmeyen mektup kime, niçin veriliyor?" diye yazmıştı.

HABERE YORUM KAT