1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hatay’a Geçmeye Çalışan 6’sı Çocuk 11 Suriyeli Vurularak Öldürüldü İddiası
Hatay’a Geçmeye Çalışan 6’sı Çocuk 11 Suriyeli Vurularak Öldürüldü İddiası

Hatay’a Geçmeye Çalışan 6’sı Çocuk 11 Suriyeli Vurularak Öldürüldü İddiası

Küreselanaliz sitesinin paylaştığı görüntülere göre Suriye’den Hatay’a geçmeye çalışan Suriyelilere jandarmanın ateş açtığı ve 6’sı çocuk 11 kişinin öldüğü iddia edildi.

19 Haziran 2016 Pazar 14:01A+A-

Söz konusu haberde konuyla ilgili şu bilgi ve değerlendirmelere yer verildi:

Türkiye bir yandan Suriye sınırına duvar örmeye devam ederken, bir yandan da sınırı geçmeye çalışanlara karşı Türk jandarması uygulamalarını sertleştiriyor. Bu tutumdan en çok mağdur ise yine Suriyeli Sünni halk oluyor.

İdlib Türkmendağı bölgesindeki Hırbıt Couz sınır hattından Hatay’a geçmeye çalışan Suriyeli sivillere Türk jandarması tarafından ateş açıldı.

Açılan ateş sonucunda Türkiye’ye iltica etmek için sınırı geçmeye çalışan 6’sı çocuk, 2’si kadın toplamda 11 Suriyeli hayatını kaybetti.  Ölen 6 çocuğun kardeş oldukları ve annelerinin de jandarma ateşiyle öldükleri bildirildi.

Türk jandarmasının sınırdaki ilk olayı bu değil. Hatay sınırında birçok defa bu tarz mağduriyetler yaşandı ama basına yansımadı. Türkiye IŞİD veya YPG ile sınırı olmayan Hatay Türkmendağı’na ve Reyhanlı’ya çok sıkı sınır kontrolü yaparken, IŞİD ile komşu sınır olan Antep’te ve YPG ile sınırı olan Urfa, Mardin ve diğer bölgelerde bu tarz olaylarla karşılaşmıyor ve bu kadar sıkı denetim de yapılmıyor. Sınıra örülen duvarın da IŞİD veya YPG ile komşu olan bölgeye değil de şu an için Muhaliflerin Türkiye ile tek sınırı olan Hatay boyunca yapılması gayet düşündürücü.

Öte yandan TSK bölgede bu tür vakalarla ilgili olarak soruşturmalar şimdiye kadar 5 askeri görevli tutuklandığı bildiriliyor.

Bu geceki jandarma ateşiyle hayatını kaybedenlerin çekilen videosu ve fotoğrafı: 

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum