1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hatay Tezgâhı Kirli İttifak İşi
Hatay Tezgâhı Kirli İttifak İşi

Hatay Tezgâhı Kirli İttifak İşi

Suriyeli sığınmacılara yönelik medya desteği ile başlatılan nefret kampanyasının perde arkası…

31 Ağustos 2012 Cuma 13:13A+A-

YENİ ŞAFAK Gazetesinin Haberi:

Suriyeli sığınmacılara yönelik medya desteği ile başlatılan nefret kampanyasının altından ulusalcı Aydınlık grubu ile Esed yanlısı 'Acilciler' örgütü ve CHP'nin işbirliği çıktı.

Hükümeti Suriye konusunda sığınmacılar üzerinden sıkıştırmaya çalışan CHP'nin "Evlerinizi Suriyelilere kiraya vermeyin" tavsiyesiyle doruk noktasına ulaşan propagandaya sığınmacıları baş tacı eden bölge halkı pirim vermedi.

Suriyeli sığınmacıların Hatay'da halkı rahatsız ettiği yönünde medya eliyle yürütülen propagandanın, ulusalcı Aydınlık grubu, Esed yanlısı 'Acilciler' örgütü ve CHP'nin işbirliği ile tezgâha konduğu belirlendi. CHP'nin "Evlerinizi sığınmacılara kiraya vermeyin" tavsiyesi ve bazı medya kuruluşlarının 'sakallı Suriyeli avı' haberleriyle destek verdiği kirli propaganda, misafirlerini baş tacı eden bölge halkının sağduyusu sayesinde amacına ulaşamadı.

ŞİKÂYET YOK AMA PROPAGANDA VAR

Bölge illerinin belediye başkanları ve valilerinin sığınmacılardan şikâyet olmadığına yönelik açıklamalarına rağmen, Alevi vatandaşları Esed zulmünden kaçan Sünnilere karşı kışkırtma girişimi hız kesmedi. "Hataylılar sığınmacılardan şikâyetçi", "Evlerin kirasını ödemiyorlar" "Halkı rahatsız ediyorlar" "Yemek yiyip parasını ödemiyorlar" şeklindeki haberlerle medya üzerinden başlatılan kampanya gözleri bu bölgeye çevirdi.

LAZKİYE MERKEZLİ YALAN DALGASI

Sığınmacıları düşman gibi göstermeye yönelik kampanyayı Esed yanlısı, Suriye istihbarat örgütü el-Muhaberat bağlantılı 'Acilciler' örgütü ile ulusalcı Aydınlık grubu ve CHP'nin desteklemesi dikkat çekti.

Suriye rejiminin, sığınmacılara kucak açan Türkiye'ye karşı el altından baba Hafız Esed zamanında Hatay'ı ele geçirmek için kurulan 'Acilciler'i yeniden canlandırdığı öğrenildi. Fransa'da yaşayan örgütün lideri Mihraç Ural'ın, Suriye'de olayların çıkması ile birlikte Lazkiye'ye geldiği tespit edildi. Ural'ın Lazkiye'den Hatay ve çevresindeki örgüt mensuplarına talimat vererek sığınmacıları kötüleyen propaganda yaptırdığı belirlendi.

Hatay ve çevresindeki Alevi kökenli vatandaşları etkilemeye çalışan 'Acilciler' bir süre önce de Esed'i destekleyen bir mitingi yaptı.

ESED 'ACİLCİLER'LE ÇALIŞIYOR

THKP-C'nin 'Kızıldere Operasyonu'nun ardından dağılmasıyla terör sahnesine katılan 'Acilciler'in Suriye'deki olaylar başladıktan sonra yeniden faaliyete geçtiği belirlendi. Liderliğini Mihraç Ural'ın yaptığı Acilciler'in, yeniden Hatay ve çevresinde etkili olmaya çalıştığı kaydedildi. Lazkiye'deki örgüt lideri Muhraç Ural'ın, Esed'in direktifleri doğrultusunda, Hatay başta olmak üzere sığınmacıların bulunduğu şehirlerde propaganda talimatı verdiği kaydedildi. Özellikle bölgedeki Alevi kökenli vatandaşlar üzerinde etkinlik göstermeye çalışan örgütün, Şam yönetimi tarafından belirlenen söylem ve eylemleri hayata geçirmeye çalıştığı tespit edildi.

CHP PROPAGANDAYA SAHİP ÇIKTI

Acilciler'in şehirde başlattığı 'Sığınmacılar, halkı rahatsız ediyor' söylemine CHP de destek çıktı. Suriye'de 20 bin insanı katleden Baas rejimini eleştirmeyen CHP, Esed'in taşeronu Acilciler'in iddialarını gerçekmiş gibi kamuoyuna yansıttı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Apaydın Kampı'nda Suriyeli muhaliflere silahlı eğitim verildiğini ileri sürdü. CHP'li milletvekilleri ise normal sığınmacıların kaldığı kamplar için izin alıp, Apaydın Kampı'na baskın yapmak istedi. Ancak ziyaret için izin çıkmayınca Acilciler ve ulusalcı Aydınlık grubunun dillendirdiği "Kampta askeri eğitim veriliyor" iddiasını ortaya attı.

Antakya Yeşilpınar Belediyesi'nin sol örgütlerin katılımıyla düzenlediği etkinlikte konuşan CHP Milletvekili İlhan Cihaner ise "Hatay halkı lütfen evlerimizi onlara kiraya vermeyin. Kiraya verenlerle selamı sabahı keselim, engellemeye çalışalım, tepki gösterelim" dedi.

Bölge halkının sağduyulu tavrı medya desteği ile yürütülen 'kötü Suriyeli' propagandasına geçit vermedi. Hatay, Kilis, Şanlıurfa'da sığınmacıları ilk günden beri misafir gibi ağırlayıp, onlarla yemeklerini paylaşan vatandaşlar 'sakallı avı'na dönüşen haberlere tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum