1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hatay Halkı Sığınmacılara Sahip Çıkıyor
Hatay Halkı Sığınmacılara Sahip Çıkıyor

Hatay Halkı Sığınmacılara Sahip Çıkıyor

Canlarını kurtarmak için Türkiye’ye sığınanların ilk durağı olan Hatay’da halk, Suriyelilere kucak açmış durumda.

30 Ağustos 2012 Perşembe 23:43A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hatay’da halkın önemli bir kesimi mülteciler aleyhinde çıkan haberlerden rahatsız. Hataylıların misafirperverliğini halel getiren haberlerin bilinçli çıkarıldığını düşünüyor.

Bugünkü Star gazetesinde Lütfi Kaplan imzalı haberde halkın mültecilere olan teveccühüne dikkat çekiliyor.

Habere göre bölge esnafı, yardımseverlerin Suriyeliler için verdikleri siparişleri yetiştirmeye çalışırken, eczanelerde acil yardım malzemesi, fırın ve marketlerde gıda satışları, iletişim bürolarında kontör satışları patlamış.

Reyhanlı esnafı, hayırseverlerin mültecilere yardım için adeta yarıştığını belirterek, bu durumun işlerini olumlu etkilediğini söyledi. Reyhanlı Gülay Eczanesi’nin sahibi İsmet Şanverdi, “Özellikle acil yardım malzemeleri çok yoğun bir biçimde alınıyor. Siz de şahit oldunuz 300 serum istendi biraz önce. Hayırseverler alıyor, biz de kar amacı gütmeden elimizden gelen katkıyı sunuyoruz” dedi.

Şanverdi, şunları kaydetti: “Şam hükümeti iletişimi kestiği için Suriyeliler Türk GSM hatlarını alıyorlar ve kontör alışverişi çok yoğun oluyor. Bunun yanı sıra fırıncılar, marketçiler de aynı şekilde neredeyse 24 saat hiç ara vermeden çalışıyor. Örneğin geçen gün bir hayırsever 100 bin TL’lik kıyafet aldı, mültecilere dağıttı. Refahiye’den haftalık 7 bin ekmek sınıra götürülüyor.”

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye’de dün itibarıyla 80 bin 410 Suriye vatandaşı bulunduğunu bildirdi.

HABERE YORUM KAT