1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hatay Cilvegözü'nde Patlama: 13 Ölü (VİDEO)
Hatay Cilvegözünde Patlama: 13 Ölü (VİDEO)

Hatay Cilvegözü'nde Patlama: 13 Ölü (VİDEO)

Hatay-Cilvegözi Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamada 13 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

11 Şubat 2013 Pazartesi 15:45A+A-

Cilvegözü Sınır Kapısı'nın yaklaşık 40 metre ilerisinde Türkiye sınırları içindeki bir araçta henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi.

Suriye'ye yardım için gönderilen araçların bekletildiği alanda park halindeki Suriye plakalı bir panelvan minibüste patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte çevresindeki araçlarda da yangın çıktı.

Patlamada, 13 kişi hayatını kaybetti, 28 kişi yaralandı. Yaralanan 28 kişiden 9'unun Türkiye uyruklu, 19'unun ise Suriye uyruklu olduğu kaydedildi.

Yaralılardan 13'ünün hayati tehlikesinin bulunduğu, durumu ağır olan yaralılardan 5'inin Türkiye vatandaşı olduğu öğrenildi.

Bu arada, olay yerine gelen Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, incelemelerde bulundu.

Görgü tanığı: Bir anda ne olduğunu anlayamadık

Patlamada hafif yaralanan ve Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi olan Yusuf Yalçınkaya, akrabalarını uğurlamak için sınır kapısında bekledikleri sırada patlama meydana geldiğini anlattı.

Olay yerinde çok sayıda yaralı ve ölü gördüğünü ifade eden Yalçınkaya, ''Akrabalarımızı geçirmek için sınır kapısında beklediğimiz sırada bir araçta aniden patlama oldu. Büyük bir gürültü duyduk. Patlamanın ardından olay yerinde çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu gördüm, bir anda ne olduğunu anlayamadık'' diye konuştu.

Bu arada, Cilvegözü Sınır Kapısı'na giden yol trafiğe kapatılarak, geniş güvenlik önlemleri alındı.

Ayrıca, Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde yaralılar nedeniyle yoğunluk yaşandığı ve çevik kuvvet ekiplerinin hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, olayın Suriye plakalı bir araçtaki bomba düzeneğinin patlatılması sonucu meydana geldiğini aktardı. Şanverdi: "Pikap türü bir araç. Aldığımız bilgiye göre olay yerinde 5 kişinin hayatını kaybettiğini 5'inin de hastanede öldüğünü biliyoruz." şeklinde konuştu. CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ise olayın provokatif bir saldırı olduğunu belirterek, "Çok kötü bir manzara vardı, kontrolsüz geçiş nedeniyle Suriye plakalı bomba yüklü araç sınır kapımızda patlatılmış. Yerde çok sayıda ceset gördük, yanan araçlar var. Savcılar ve diğer yetkililer olay yerinde gerekli incelemeyi yapıyor." ifadelerini kullandı.

Gümrük Bölge Müdürü Adnan Korkmaz da şunları söyledi: "Bakanlık tarafından alınan karar gereği Türk araçlarının Suriye tarafına girişine izin verilmiyordu. Patlayan aracın geçici olarak oraya park edildiğini düşünüyoruz. Araç henüz gümrüklü sahadan çıkmamıştı. Daha net bilgiler soruşturma neticesinde ortaya çıkacak."

VİDEOLAR

HABERE YORUM KAT