1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Hasköy’de Kudüs Direnişine Destek Verildi 
Hasköy’de Kudüs Direnişine Destek Verildi 

Hasköy’de Kudüs Direnişine Destek Verildi 

Hasköy’de 17.05.2018 çarşamba gecesi, Hasköy Özgür-Der’in çağrısıyla sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar teravih namazı sonrası ilçe meydanında bir araya gelerek Kudüs’te yaşanan katliamları protesto etti.

17 Mayıs 2018 Perşembe 16:48A+A-

ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve bu duruma karşı çıkan Filistinlilerin İsrail askerlerince katledilmesini protesto etmek için toplanan yaklaşık 2000 kişi sık sık sloganlar atarak, siyonist İsrail ve ABD ye lanet yağdırdı.

Muş'ta faaliyet gösteren Özgür-Der Hasköy Şube Başkanı Çelebi Kartal, burada yaptığı açıklamada, İsrail'in yaşlı, genç, kadın çocuk demeden katliamlarına devam ettiğini söyledi.

Halkın, İsrail'in katliamına duyarsız kalmadığını belirten Kartal, "Çok ciddi soykırımlar yaşanıyor. İsrail'in zulümleri dur durak bilmiyor. ABD ve onlara çanak tutan çoğu Arap ülkelerinin yaptıkları içimizi parçalamaktadır. Fakat biz biliyoruz ki Müslümanlar Allah'ın izniyle düştüğü yerden kalkacaktır." dedi. İşgalci İsrail ve taşeronları, kutsallarımızı çiğniyor, değerlerimizi ayaklar altına alıyor, insanlığı katlediyor. Kutsallarımız çiğnenirken, değerlerimiz ayaklar altına alınırken, kardeşlerimiz katledilirken, hiçbir şey yapmadan yerimizde durmak, seyretmek biz Müslümanlara yakışmaz. Müslüman zalim karşısında eğilmez, zillet içinde yaşamaktansa izzetiyle ölmeyi tercih eder.Sözleri sık sık sloganlarla kesilen Kartal,daha sonra basın açıklamasını okudu.

whatsapp-image-2018-05-16-at-23.04.49.jpeg

Basın açıklamasının tam metni:

Filistinli kardeşlerimizin bu kutlu yürüyüşünü maddi ve manevi olarak destekliyor, Rabbimizden bu mücadeleyi başarıya ulaştırmasını niyaz ediyoruz. Rabbimiz, yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim’de; “İnanıyorsanız galip gelecek sizsiniz.” “Yeryüzüne benim salih kullarım varis olacaktır” diye buyuruyor. Bizler bu Kitab’a iman etmiş Müslümanlar olarak, bir gün, bu çekilen sıkıntıların ardından, zalimlerin korkulu rüyası olacağımıza, İslam’ın tüm dünyada hakim olacağına, özgür Kudüs’te, Mescid-i Aksa’da hep birlikte namaz kılacağımıza iman ediyoruz. Bu uğurda malımızla canımızla mücadele edeceğiz.

Buradan İslam ülkeleri idarecilerine de çağrıda bulunmak istiyoruz. Artık dikkate alınmayan açıklamalar yapmaktan vazgeçin. Etkin, caydırıcı adımlar atın. İşgal topraklarında var olan elçiliklerinizi kapatın ve kendi topraklarınızdaki Siyonist işgalcilerin eli kanlı elçiliklerini de sınır dışı edin. Çifte vatandaş olanları vatandaşlıktan çıkarın. Ekonomik ilişkileri bitirin. Zillet elbisesi olan askeri işbirliğine de son verin.

Kudüs'te, Gazze'de ümmetin şerefini ayakta tutan Müslüman kardeşlerimize de buradan sesleniyoruz. Sakın umutsuzluğa düşmeyin. Bugün içinde bulunduğunuz çetin durumun nihayetinde muhakkak zaferle buluşacaksınız. Akıttığınız pak kanınız bu zaferi müjdelemektedir. Çığlıklarınız zülmün karanlığını yırtacak, sizi aziz kılacaktır. Muhakkak ki bir gün özgür Kudüs'te, Mescid-i Aksa'da hep birlikte rabbimize yönelip şükür secdesinde bulunacağız. Verdiğiniz mücadelelerden dolayı Allah ecrinizi katbekat verecektir. Allah yar ve yardımcınız olsun. ABD, NATO, BM ve bunların kukla işbirlikçileri İsrail’in işlediği bütün cinayet ve zulümlere ortaktırlar.

Buradan Hasköy halkı olarak ilan ediyoruz ki: Filistin halkının uğramış olduğu insanlık dışı katliamlara sessiz kalmayacağız! Kudüs asla Siyonist İsrail’in başkenti olmayacak!

Filistin meselesi sadece Filistinlilerin ya da sadece Arapların değil, tüm ümmetin ve insanlığın meselesidir.

Filistinli kardeşlerimizin hak ve özgürlükleri için kesintisiz mücadele etmek boynumuzun borcudur.

Bizler ta en başından ve her daim Filistin davasının savunucusu ve takipçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu nedenle tüm gücümüzle Kudüs için meydanlardayız. Bir yumruk gibi, bir çığlık gibi alanlardayız, ayaktayız.

*

Sonrasında söz alan ilçe müftüsü Hasan Dinç,yaşanan vahşete sessiz kalmanın dilsiz Şeytanlaşmanın olacağını söyleyerek,şehid edilenler ve Kudüs ün özgürlüğü için dua etti.Eylem Grup yürüyüşün marş ve ezgileriyle sonlandırıldı.

whatsapp-image-2018-05-16-at-22.55.20.jpg

whatsapp-image-2018-05-16-at-23.06.10.jpg

whatsapp-image-2018-05-17-at-15.15.32.jpg

whatsapp-image-2018-05-17-at-15.15.35.jpg

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum