1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. HaSharon Zindanındaki Kadın Esirlerin Durumu Kötüleşiyor
HaSharon Zindanındaki Kadın Esirlerin Durumu Kötüleşiyor

HaSharon Zindanındaki Kadın Esirlerin Durumu Kötüleşiyor

Filistinli kadın esirler işgal zindanlarında çok zor şartlarda hayat mücadelesi veriyor.

22 Mayıs 2016 Pazar 18:54A+A-

Filistinli Esir Kulübü, işgal rejimine ait HaSharon Cezaevi'nde tutulan Filistinli kadın esirlerin durumunun her geçen gün daha da kötüye gittiğini ve zorlaştığını bildirdi.

Esir Kulübü, bugün (22 Mayıs Pazar) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, HaSharon Cezaevi'ndeki Filistinli kadın esir sayısının 42'ye yükseldiğini ve kadın esirlerden 16'sının 18 yaşından küçük genç kız olduğunu ifade ederek, esir sayısının artması nedeniyle koğuşların tıka basa dolu olduğunu söyledi.

Filistinli Esir Kulübü avukatı, kadın esirlerden bazılarıyla görüştükten sonra yaptığı açıklamada, esirlerin cezaevi idaresinin vurdumduymazlığı nedeniyle tedavilerinin geciktiğini söylediğini aktardı.

Kadın esirler, tedavi için uzak hastanelerden randevu alındığını ve hasta esirlerin posta aracılığıyla taşındığını, bu durumun da hasta esirlerin acılarını artırdığını ifade etti.

Bu arada, Filistinli kadın esirler cezaevine kitap girişine izin vermesi ve ziyaret odalarının koşullarını iyileştirmesi için cezaevi idaresine baskı yapılmasını istedi.

FİEM

HABERE YORUM KAT