1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Haşd-i Şabi Resmi Hesabından Türkiye'yi Tehdit Etti
Haşd-i Şabi Resmi Hesabından Türkiye'yi Tehdit Etti

Haşd-i Şabi Resmi Hesabından Türkiye'yi Tehdit Etti

Iraklı Şii milis örgütü Haşd-i Şa'bi, resmi Twitter hesabından Türkiye'ye tehditte bulunan ve hakaret eden bir paylaşımda bulundu.

30 Ekim 2016 Pazar 23:22A+A-

Irak'ta adı sürekli savaş suçları ve Sünni sivillere yönelik katliamlarla anılan Haşd-i Şa'bi, Türkiye'ye yönelik tehdit ve hakaret içeren söylemlerine devam ediyor. Daha önce de defalarca Türkiye'ye ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik tehditlerde ve ağır hakaretlerde bulunan Haşd-i Şa'bi mensuplarının ardından, bu tutum Musul operasyonu öncesinde Erdoğan'a karşı ağır ifadeler sarfeden Haşd-i Şa'bi komutanlarından Ebu Azrail ile farklı bir boyut kazanmıştı.

Türkiye'ye yönelik bu tavır, bugün örgütün resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımla zirveye çıktı. Haşd-i Şa'bi'nin yaptığı paylaşımda Türkiye bayrağının üzerine postalıyla basan bir asker gözüküyor. Paylaşımda "Türkiye Haşd-i Şa'bi'nin ayakları altındadır. Haşd-i Şa'bi Musul'a ve Telafer'e girecek" ifadesi bulunurken Erdoğan'a da hakaret edildi.

1477842755.jpg

Haşd-i Şa'bi kimdir?

İsminin manası halk hareketi olan örgüt, IŞİD'in Irak topraklarının bir bölümünü ele geçirmesinin ardından kendisini göstermeye başladı. İntikamcı sloganlarla yola çıkan örgüt farklı ülkelerden birçok Şii militanı bünyesine çekti. IŞİD karşısında hiçbir varlık gösteremeyen Irak ordusunun adeta yerini alan grubun adı birçok mezhepçi katliamla ve savaş suçuyla yan yana anılıyor. Irak'ta bulunan Şii militanların Irak İçişleri Bakanlığı tarafından bir araya getirilmesiyle oluşturulan Haşd-i Şa'bi altında faaliyet gösteren birçok Şii grup var. Örgütün İran ve Şii mollalarla yakın ilişki içerisinde bulunduğu biliniyor. Türkiye'ye yönelik tehditleri ile tanınan örgüt, Musul saldırısında yer alan güçler arasında.

Kaynak: Mepa News

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum