1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Has-Der’de “Tarihe İlahi Müdahale” Konuşuldu
Has-Der’de “Tarihe İlahi Müdahale” Konuşuldu

Has-Der’de “Tarihe İlahi Müdahale” Konuşuldu

Has-Der tefsir sohbetlerinin bu haftaki konuğu Murat Kayacan idi.

18 Ocak 2015 Pazar 11:28A+A-

“Tarihe İlahi Müdahale” adlı konuyu ele alan Murat Kayacan, toplumların iniş ve çıkışlarında yaptıklarının da etkili olduğunu ancak nimete kavuşmanın ya da hüsrana uğramanın vaktinin insan için gayb olduğunu belirtti.

Tarihe Allah’ın müdahalesi bağlamında somut bir örnek olarak Musa kıssasını ele alan Kayacan, İsrailoğullarının erkek çocuklarının öldürüldüğü bir ortamda o çocukları katlettiren Firavun’un ilahi müdahale sonucunda muhalifini (Hz. Musa) yetiştirmek zorunda kaldığını ifade etti.

Firavun’un iyice tağutlaştığı bir ortamda Hz. Musa’nın onu zulmünden alıkoymakla görevlendirildiğini belirten Kayacan, peygamberlerin görevlerini büyük zorluklara rağmen sürdürdüklerini ve Müslümanlara tevhid mücadelesinde örneklik ettiklerini belirtti.

Peygamberlerin kavimleri tarafından yalanlanmalarının toplumların alışkanlığı olduğunu söyleyen Kayacan, bu yalanlamanın günümüzde Charlie Ebdo olayında somut hale geldiğini ve bu alaycı yalanlamanın kabul edilemez olduğunu belirtti. Sorular bölümünün ardından program sona erdi.

hasder-20150118-02.jpg

HABERE YORUM KAT