1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Has-Der Üniversite Gençliği İftarda Buluştu
Has-Der Üniversite Gençliği İftarda Buluştu

Has-Der Üniversite Gençliği İftarda Buluştu

Muş’ta faaliyet gösteren HAS-DER,üniversiteli gençler ile iftarda buluştu. 3 Temmuz’da verilen iftar yemeğine üniversiteli öğrencilerin yanı sıra bu sene üniversiteye gidecek lise öğrencileri de katıldı.

04 Temmuz 2014 Cuma 14:29A+A-

Farklı illerde okuyan öğrencileri bir araya getirip, kaynaşma zemini oluşturmanın hedeflendiği iftar yemeğinden önce, öğrenciler ile okudukları iller ve ortamları hakkında istişarelerde bulunuldu. Diyarbakır, Bingöl, Muş, Trabzon, Amasya ve İstanbul’da okuyan üniversiteli öğrencilerin, yeni gidecek arkadaşları ile yakın ilgisi ve samimi yaklaşımları gözlerden kaçmadı.

İftar yemeğinden sonra cemaatle akşam namazı kılındı. Namaz sonrasında iki oturum düzenlendi. İlk oturumda HAS-DER Başkanı Çelebi KARTAL, “İslami Sorumluluklarımız ve Şükrün Edası” konularına kısaca değindi. HAS-DER olarak ilçe, il ve bölgede yaptıkları çalışmaları anlatan Kartal, Allah (c.c)’ın niyetlere ve bir hareketlenmeye bakarak işleri nasıl bereketlendirdiğine, pratik hayattan örnekler vererek anlattı. “İçinizde her dönem iyiliği emreden ve kötülükten sakındıran bir topluluk bulunsun” ayeti gereği seçkin olmanın yolunun, Kur’an-ı Kerim ile iç içe yaşamaktan geçtiğine vurgu yaptı.

İkinci oturumda söz alan dernek kurucularından Veysel AYDIN ile “Bedir Zaferini Nasıl Anlamalıyız” başlıklı bir sohbet yapıldı. Aydın, hedefin, kervana ait ganimetler iken, bir anda Bedir Savaşına dönüştüğünü ve gaybi yardımların nasıl sağanak sağanak yağdığını anlattı. “Bu anlamda bizler de samimi ve teslim olmuş bir şekilde Allah’ın dinine yardım edersek, Allah da bizlere yardım eder. Bu da ancak, Kur-an’ı okumak ve anlamakla mümkün olur.” diyerek sözlerini bitirdikten sonra soru cevap kısmına geçildi. Kılınan teravih sonrası yapılan halı saha maçıyla etkinlik sonlandırıldı.

celebi-kartal.jpg

veysel-aydin.jpg

has-der-ogrenci-iftari-01.jpg

HABERE YORUM KAT