1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hani Katliamlar Duracaktı? Humus'ta 105 Ölü
Hani Katliamlar Duracaktı? Humusta 105 Ölü

Hani Katliamlar Duracaktı? Humus'ta 105 Ölü

Suriye'de askerlerin bugün düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 105'a yükseldi

09 Şubat 2012 Perşembe 23:36A+A-

Esed dünyayı kandırmaya devam ediyor. Suriye'de askerlerin bugün düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 105'a yükseldi. Ölenlerin 93'u bu sabah ağır bombardımana tutulan Humus'tan... Ölenlerden 10'u çocuk.

Suriye'nin çeşitli kentlerinde muhaliflere karşı düzenlenen operasyonlarda sabah saatlerinde 37 kişi hayatını kaybetmişti.

Suriyeli yerel komiteler, birkaç günden beri operasyonların yoğun olarak düzenlediği Humus kentinde 30, ülkenin kuzeyinde yer alan İdlib'te 5, Dera ve Deyr Ez Zor kentine birer olmak üzere güvenlik güçlerinin ateş açması sonucunda toplam 37 kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin de yaralandığını belirtti.

Humuslu yerel aktivistler, kentin Bab Amro bölgesinde geçen günlerdeki operasyonlarda yıkılan evlerin enkazından hala insan cesetlerinin çıkarıldığını kaydetti.

Suriye ordusunun özellikle Humus ve diğer şehirlerde sürdürdüğü saldırılar sonucu bugün ölenlerin sayısının 105’e yükseldiği bildirildi. Yerel Koordinasyon Komitesi, bugün Suriye’de 10’nu çocuk ve 93’ü Humus’tan olmak üzere 105 kişinin öldüğünü duyurdu.

"Şam’ın bazı banliyölerinin ateş altında olduğunu aktaran Komite, buralarda da en az 10 kişinin öldüğünü aktardı. Öte yandan, dün Şam’a 4 km uzaklıkta olan Derayya’dan çatışma seslerinin geldiği belirtildi.

Humus’un en çok saldırıya uğrayan Bab Amr semtinde çekilen görüntüler de saldırının şiddetinin gözler önüne seriyor. Suriye ordusu özellikle rastgele ateş açtığı Sünni Bab Amr semtinde en çok zararı aileler, kadınlar ve çocuklar görüyor.

Muhaliflerin bugün internete yüklediği birçok videoda ölenler ve yaralananlar arasında kadın ve çocukların olduğu dikkat çekiyor.

Hastanelerde yer olmadiği için bir çok hasta evinde veya sokaklarda tedavi ediliyor.

Bu arada, Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, bugün başkent Berlin'de yaptığı açıklamada, Almanya'da 2 kişinin casusluk yaptığı şüphesiyle tutuklanmasının ardından Suriye'nin Berlin Büyükelçiliği'nde görevli 4 diplomatın sınır dışı edilmesini istediğini belirtti.

Büyükelçilik çalışanı olduğu ifade edilen 4 kişinin ülkeyi terk etmek için 3 gün zamanı olduğu bildirildi.

Bombalanan binalar, parçalanmış cesetler, müdahale edilemeyen yaralılar, korku içindeki kadın ve çocuk çığlıkları, "Ya Allah!", "Allahu Ekber!" haykırışları, "Hasbunallah ve ni'mel vekil!" yakarışları, hiç susmayan kurşun sesleri, kan ve gözyaşı...

Hepsi gerçek! Görüntüler Humus'tan son 4 gün içinde kaydedilebilenler arasından seçildi:

Ve ateş altındaki Humuslu kardeşleri için dua eden Hamalı Müslümanlar:

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum