1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hani ‘Düşünce ve İfade Özgürlüğü’nden Yanaydınız
Hani ‘Düşünce ve İfade Özgürlüğü’nden Yanaydınız

Hani ‘Düşünce ve İfade Özgürlüğü’nden Yanaydınız

İsmail Karhraman’ın Laiklik çıkışına karşı yükselen itirazlar, ‘düşünce özgürlüğü’ havarilerinin, nasıl birer zorba olduklarını tekrar göstermesi bakımından ilginç bir tablo...

27 Nisan 2016 Çarşamba 18:42A+A-

Selahaddin E. Çakırgil’in yorumu:

Pazartesi günkü yazımda bir nebze değinebildiğim ‘Cihad’ kavramı etrafındaki bir sempozyumda, Frankfurt- Goethe Enstitüsü’nden Prof. Ömer Özsoy, dile getirilen farklı görüşler üzerine ‘Ben, hep fikirden korkmamak gerektiğini söylüyordum. Ama burada öyle fikirler açıklandı ki; doğrusu korktum. Fikirden korkmamak gerektiğini olgunluğun bir işareti olarak gördüğüm halde korktuğuma göre, olgunlaşmamışım. O halde, kendimi olgunlaştırmalıyım’ diyordu.

O sempozyumda ele alınan konulara daha genişçe değinecektim ki, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın ‘İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği’nin (AY-BİR) düzenlediği bir konferansta laiklikle ilgili olarak söyledikleri gündeme oturdu.

Kahraman’ın kimliği ortada... Onun sözleri üzerine, başka zamanlarda düşünce ve ifade özgürlüğü deyince mangalda kül bırakmayanlar öyle bir yaygara kopardılar ki; Prof. Özsoy’un sözünü ettiği olgunluktan haberleri bile yok.

Yazının Devamı >>>