1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hangi Suçtan Dolayı Katledildi?
Hangi Suçtan Dolayı Katledildi?

Hangi Suçtan Dolayı Katledildi?

​​​​​​​İnsani yardım amacıyla Suriye’ye dönen Leyla Şevkani de Esed rejiminin hunharca cinayetlerinden birinin kurbanı oldu.

28 Kasım 2018 Çarşamba 19:06A+A-

HAKSÖZ HABER

Leyla Şevkani Suriye asıllı ama ABD’nin Şikago kentinde doğmuş ve büyümüş genç bir hanım. 2015 Eylül’de mazlumlara yardım etmek için Suriye’ye geldi ve Doğu Guta’da insani yardım örgütlerinde çalışmaya başladı. Kısa bir süre sonra rejim güçlerince gözaltına alınıp tutuklandı. Ve 8 aydan fazla bir zaman nerede olduğu bilinmeksizin işkenceye tabi tutuldu.

ABD vatandaşı olduğu için ABD’nin Suriye’deki diplomatik temsilini üstlenen Çek devletinin Şam’daki büyükelçisi tarafından durumu araştırıldı ve Suriye istihbaratının başındaki isim olan Ali Memluk’a bizzat soruldu. Leyla Şevkani bilahare Adra cezaevine nakledildi ve burada Çek elçiyle görüşmesine izin verildi.

18 Aralık 2017’de görüştüğü Çek elçi durumunu yakından takip etiklerini ve serbest kalması için ellerinden geleni yapacakları bilgisini verdi. Ne var ki bu görüşmeden sadece bir hafta sonra nakledildiği askeri cezaevinde Şevkani idam cezasına çarptırıldı ve cezası infaz edildi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum