1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas’tan Peres Açıklaması: Filistin Halkı Çok Mutlu Oldu
Hamas’tan Peres Açıklaması: Filistin Halkı Çok Mutlu Oldu

Hamas’tan Peres Açıklaması: Filistin Halkı Çok Mutlu Oldu

İşgal rejimi İsrail’in eski cumhurbaşkanı Peres’in ölmesinin ardından Hamas, Filistin halkının çok mutlu olduğunu belirtti.

28 Eylül 2016 Çarşamba 18:12A+A-

İşgal rejimi İsrail’in eski cumhurbaşkanı Şimon Peres, felç geçirmesinin ardından kaldırıldığı hastanede dün, 93 yaşında öldü.

Peres’in ölmesinin ardından dünya liderleri üzüntülerini bildiren taziye mesajları yayımlarken, işgalci İsrail’in ablukası altındaki Gazze’yi yöneten Hamas’tan mutluluk duyduklarını belirten bir açıklama geldi.

Associated Press’e konuşan Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri “Filistin halkı dökülen kanlarının sorumlusu olarak gördükleri bu suçlunun ölümü nedeniyle çok mutlu.” dedi.

Zuhri, “Şimon Peres, işgalin kurucusu olan İsrailli yetkililerin son kalıntısıydı. Onun ölümü bu işgalin tarihteki son aşaması olacak ve zayıflık aşamasını başlatacak.” diye de ekledi.

Peres, Gazze’de büyük yıkımlara ve üç binden fazla insanın yaşamını yitirmesine neden olan 2008’deki Dökme Kurşun ile 2014’teki Koruyucu Hat operasyonları döneminde işgal rejimi İsrail’de cumhurbaşkanlığı görevini yürütüyordu.

Kaynak: Sputnik

HABERE YORUM KAT