1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas'tan Mısır'a Refah Sınır Kapısı İçin Çağrı
Hamas'tan Mısır'a Refah Sınır Kapısı İçin Çağrı

Hamas'tan Mısır'a Refah Sınır Kapısı İçin Çağrı

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Heniyye, Mısır'a Refah Sınır Kapısı'nı sürekli açık tutmaları çağrısında bulundu.

27 Mayıs 2015 Çarşamba 17:50A+A-

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Mısır'a Refah Sınır Kapısı'nı sürekli açık tutmaları çağrısında bulundu.

Heniyye ve Hamas'ın siyasi büro üyesi Mahmud ez-Zehhar, Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'nı dün tek taraflı açmasıyla Gazze'ye giriş yapan hareketin yöneticilerinden Musa Ebu Merzuk ve İmad el-Alemi'yi karşıladı.

Karşılama sırasında konuşan Heniyye, "Refah Sınır Kapısı güvenlikle ilgili değil, insani ve siyasi mesele olarak kalmalıdır. Refah, Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısıdır" dedi.

Mısır yönetimine Refah Sınır Kapısı'nı çift yönlü ve sürekli açık tutmaları çağrısında bulunan Heniyye, "Mısır'ın güvenliği bizim güvenliğimizin parçasıdır ve hiç bir şekilde bu durumu hafife alacak bir şey yapmayız" diye konuştu.

Heniyye, İsrail'in Gazze'ye gece düzenlediği hava saldırılarını da değerlendirerek, "Direniş hareketleri, İsrail'in gerginliği tırmandırıcı bu hareketlerini yakından izliyor" ifadesini kullandı. 

Türkiye'ye teşekkür

İsrail'in geçen yıl Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralanan ve tedavi için Türkiye'ye giden Alemi ise Filistin'in kurtuluşu için tek stratejik seçeneğin direniş olduğunu vurguladı. Alemi konuşmasında ayrıca, Türkiye'ye teşekkür etti. 

Kahire yönetimi, Refah Sınır Kapısı'nı Mısır tarafında bulunan ve Gazze'ye geçmek için bekleyenler için tek yönlü olarak salı ve çarşamba günü açtı.

İsrail ablukası nedeniyle Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı durumundaki Refah Sınır Kapısı, Mısır'da demokratik yollarla seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevinden uzaklaştırıldığı Temmuz 2013'ten beri sadece insani durumlar dışında genelde kapalı tutuluyor.

AA

HABERE YORUM KAT