1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. “Gazze'ye Vefa Cuması” Çağrısı (FOTO)
“Gazzeye Vefa Cuması” Çağrısı (FOTO)

“Gazze'ye Vefa Cuması” Çağrısı (FOTO)

Hamas, Batı Şeria'daki Filistinlileri “Gazze'ye Vefa Cuması” adı altında gösteriler düzenlemeye çağırdı.

16 Kasım 2012 Cuma 04:55A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hamas'ın Batı Şeria'daki bürosundan yapılan açıklamaya göre, Batı Şeria'daki Filistinlilere, 'Gazze'ye Vefa Cuması' adı altında gösteriler düzenlemek için bir araya gelme çağrısında bulunuldu.

Batı Şeria'nın tüm kentlerindeki büyük camilerde cuma namazı sonrası ana caddelerde, şehit edilen İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Ahmed el-Caberi ve Gazze şehitlerine vefa gösterileri düzenlenmesi istendi.

Ayrıca hatiplerden, cuma hutbelerinde birlik çağrıları yapmaları talep edildi.

Gazze'ye gösterilecek vefanın, milli, ahlaki ve dini bir borç olduğu belirtilirken, Filistinli milletvekillerine de gösterilere katılma çağrısı yapıldı. 

Heniye’nin Evi Vuruldu

İsrail, Gazze şeridine yönelik düzenlediği saldırılarda Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye'nin evinin bahçesini hedef aldı.

Güvenlik yetkilileri ve görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda savaş uçaklarından birinden atılan bomba, Başbakan Heniye'nin evinin bahçesindeki jeneratöre isabet etti.

İsrail: Saldırılar Devam Edecek

İsrail Ordusu, Gazze'de aylar öncesinden İsrail gizli servisleri tarafından tespit edilmiş, 70 yer altı noktasını vurduklarını iddia etti.

İsrail Ordusu Sözcüsü Yoav Poli Mordechai, Tel Aviv'e yapılan saldırının ardından “Bu gece sessiz geçmeyecek” dedi. İsrail'in Kanal 2 televizyonuna konuşan Mordechai, “İlerlemek için talimat aldık. Operasyonlarımız yoğun bir şekilde devam edecek” diye konuştu.

Filistin'deki İslami Cihad Örgütü'nün askeri kanadı Kudüs Tugayları, Tel Aviv'e füze fırlattıklarını açıklamış, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları da İsrail'e ait bir keşif uçağını vurduklarını belirtmişti.

Şu Ana Kadar Kaç Kişi Şehit Edildi?

Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği 300 saldırıda, aralarında 10 aylık bebeğin de bulunduğu 16 kişinin öldüğünü, 160 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail saldırılarında aralarında 4 çocuk, hamile kadın ve 2 yaşlının da bulunduğu 16 kişinin öldüğü, 160 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, 10 aylık bebek Hanin Tafiş'in, İsrail'in Gazze kentinin doğusuna düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığını bu verileri, bu gece başlayan saldırılardan önce verdi. Son bilgilere göre şehit sayısı 20’yi geçti. Bir haber kaynağı sayıyı 23 olarak verdi.

FOTO GALERİ -1-

FOTO GALERİ -2-

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum