1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas’tan Davutoğlu Yorumu: "Hayırlı Selefe Hayırlı Halef"
Hamas’tan Davutoğlu Yorumu: "Hayırlı Selefe Hayırlı Halef"

Hamas’tan Davutoğlu Yorumu: "Hayırlı Selefe Hayırlı Halef"

Hamas sözcüsü Muşir el-Mısri, Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanlığı adaylığına ilişkin, "Hayırlı selefe hayırlı halef" değerlendirmesinde bulundu.

22 Ağustos 2014 Cuma 15:26A+A-

Hamas, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan adaylığını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Hamas sözcüsü Muşir el-Mısri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Davutoğlu'nun adaylığına ilişkin, "Hayırlı selefe hayırlı halef (Hayru halefin li hayri selef)" ifadesini kullandı.

Mısri, Türkiye'nin Davutoğlu döneminde, Filistin ve özellikle 47 gündür İsrail'in acımasız saldırılarına maruz kalan Gazze'ye yönelik desteğin daha da arttığına şahit olmasını umduğunu söyledi.

Davutoğlu hakkında Mısri, "Tarihsel mirasın, büyük bir pozisyonun sahibi, iç ve dışişleri açısından Türkiye'nin kalkınmasında büyük rol oynamış şahsiyet" değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu'nun, "Erdoğan'ın Türkiye ve Ümmet'in kalkınmasında izlediği yolu izleyeceğine" olan inancını dile getiren Mısri, Dışişleri Bakanı'nın, İsrail'in 2012'deki "acımasızca" saldırısı sırasında Gazze'deki hastaneyi ziyaretinde gördüğü "dehşet verici manzaralar" karşısında gözyaşlarını tutamadığı anları hatırlattı.

 

HABERE YORUM KAT