1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ARAKAN

  4. Hamas'tan Arakan'a Müdahale Çağrısı
Hamastan Arakana Müdahale Çağrısı

Hamas'tan Arakan'a Müdahale Çağrısı

İzzet er-Reşak uluslararası toplumdan Arakan'a acil müdahale istedi

29 Ekim 2012 Pazartesi 11:29A+A-

Filistin Enformasyon Merkezinin verdiği habere göre; Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyelerinden İzzet er-Reşak, Myanmar diktasının Arakan Müslümanlarına uyguladığı vahşi uygulamaları, gerçekleştirdiği katliamı ve ırkçı tasfiye politikasını tekrar şiddetle kınadı.

Daha önce de Myanmar diktasının zulüm ve katliamlarına tepkilerini dile getiren açıklamalarda bulunan İzzet er-Reşak bugün (28 Ekim Pazar) yaptığı basın açıklamasında Hamas'ın Myanmar'daki Müslümanlarla dayanışma içinde olduğunu vurgulayarak, resmî yollardan ve halklar tarafından bu vahşi katliama engel olmak için harekete geçilmesini istedi. Reşak, tüm Arap ülkelerini, İslâm ülkelerini ve uluslararası güçleri Arakan Müslümanlarına karşı başlatılan katliama ve ırkçı tasfiyeye engel olmak için acil müdahalede bulunmaya çağırdı.

İzzet er-Reşak açıklamasında Arakan Müslümanlarına da seslenerek "Sizin kanınız bizim kanımız, acınız acımız, musibetiniz de bizim musibetimizdir" ifadesini kullandı.

BM tarafından yapılan açıklamada Myanmar'daki Budist dikta rejiminin son dönemdeki katliamları ve ırkçı tasfiye uygulamaları sebebiyle çoğu Müslümanlardan olan 22 binden fazla insanın evlerini terk ettiği 4665 evin de yakıldığı veya yıkıldığı ifade edildi. İnsan Hakları Örgütü (HRW) tarafından yapılan açıklamada ise olaylara bizzat şahit olanlardan edinilen bilgilere göre gerçek rakamların bunların üstünde olacağının tahmin edildiği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT