1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hamas, Yermük Kampı Katliamını Kınadı
Hamas, Yermük Kampı Katliamını Kınadı

Hamas, Yermük Kampı Katliamını Kınadı

Şebbiha çeteleri dün tam iftar saatinde Yermük mülteci kampına saldırarak 20 Filistinliyi katletti.

03 Ağustos 2012 Cuma 18:28A+A-

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) Şebbiha çetelerinin Suriye'nin başkenti Şam'ın Yermük bölgesinde bulunan mülteci kampına baskın düzenleyerek katliam gerçekleştirmelerine şiddetle tepki gösterdi.

Dün akşam (2 Ağustos Perşembe) gerçekleştirilen ve 20 mültecinin öldürüldüğü onlarca kişinin de yaralandığı katliama karşı Hamas tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yermük mülteci kampını hedef alan korkunç katliamı şiddetle kınıyoruz. Şehitlerin ailelerine de başsağlığı diliyoruz. Yüce Allah'tan şehitlerimize rahmetle muamele etmesini ve kendilerini cennetine yerleştirmesini, yaralılarımıza da acil şifalar vermesini diliyoruz."

Filistin İslâmî Direniş Hareketi'nin Basın Bürosu tarafından yapılan ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamada; "Biz Filistin halkı olarak Filistin'de zor ve halkımızın kanının akıtıldığı dönemden geçerken, aziz Suriye halkının geçirdiği zor dönemden ve kanının akıtılmasından dolayı da ayrıca acı ve üzüntü duyuyoruz. Bununla birlikte mülteci kamplarındaki Filistinlilerin Suriye'deki krizin içine çekilmemesinin de zorunlu olduğuna inanıyoruz" denildi.

Şebbiha çeteleri dün akşam saatinde Filistinli mültecilerin yaşadığı Yermük mülteci kampına tam iftar saatinde Filistinlilerin iftar ettiği sırada havan toplarıyla saldırı düzenleyerek 20 kişiyi öldürmüş, onlarca kişiyi de yaralamışlardı.

Filistin Enformasyon Merkezi 

HABERE YORUM KAT