1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Hamas ve İhvan'dan Abbas Yönetimine Tepki
Hamas ve İhvandan Abbas Yönetimine Tepki

Hamas ve İhvan'dan Abbas Yönetimine Tepki

Hamas, İsrail'le görüşen Abbas yönetimini; Ürdün'deki İhvan da görüşmelere evsahipliği yapan Ürdün'ü eleştirdi.

03 Ocak 2012 Salı 18:16A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Dr. İsmail Rıdvan, Ramallah yönetimiyle Siyonist işgal rejimi arasında yürütülen görüşmelerin anlamsız ve vakit kaybı olduğunu ifade ederek, işgalciye Yahudileştirme çalışmalarını tamamlaması için fırsat verilmek istendiğini söyledi.

Dün (2 Ocak Pazartesi) Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rıdvan, Amman'da yapılacak toplantının işgal rejimine daha fazla düşmanlık için fırsat vereceğini ve Kudüs'teki Yahudileştirme çalışmalarının üzerinin örtüleceğini belirtti.

Söz konusu toplantının Filistin'in birlik ve bütünlüğüne de zarar verdiğine işaret eden Rıdvan, "İşgalci Filistin'de gerçek uzlaşı olmasını arzulamıyor. Kendi çıkarı için bölünmüşlük halinin kökleşmesini istiyor" dedi.

Hamas lideri, bu tür toplantıların Siyonist işgal rejimine zaman kazandırmak isteyen Amerika Birleşik Devletleri'nin ve Ortadoğu Dörtlüsü'nün isteği üzerine düzenlendiğini ifade etti.

Filistin'de birlik ve bütünlüğün sağlanması ve uzlaşı anlaşmasının tüm maddeleriyle birlikte uygulanması gerektiğini vurgulayan Rıdvan, Siyonist işgal rejimiyle müzakerelere bel bağlamak yerine Filistin halkının sabitelerinin korunması çağrısında bulundu.

 

Müslüman Kardeşler, Abbas ve Siyonistler Arasında Yapılacak Toplantıyı Eleştirdi

Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Cemaati, Siyonist işgal rejiminin tehditlerine ve Kudüs'te yürüttüğü Yahudileştirme çalışmalarına rağmen başkent Amman'ın bugün (3 Ocak Salı) Siyonistlerle Mahmud Abbas yönetimi arasında gerçekleşecek görüşmeye ev sahipliği yapmasını eleştirdi.

Müslüman Kardeşler Cemaati, dün akşam yayınladığı bildiride Ürdün Hükümeti'ni toplantıyla ilgili tavrını netleştirmeye davet ederek, Siyonistlerin Kudüs'ü Yahudileştirme çalışmalarına, Yahudi yerleşim birimi inşasına, devletin Yahudiliği dayatmasına ve işgalcinin Ürdün'e yönelik tehditlerine karşılık verilmesi gerektiğini söyledi.

Bildiride, Ramallah yönetimi başkanı Mahmud Abbas'ın müzakerelerin yeniden başlamaması halinde seçeneklerin açık olduğunu ifade ederek asılsız tehditlerde bulunduğuna işaret edildi ve Abbas'ın üçüncü bir intifâdaya kesinlikle karşı olduğu yönündeki açıklamaları hatırlatıldı.

"Ürdün siyasi yönetimi bize bu ev sahipliğinin karşılığının ne olacağını söylemedi" diyen Müslüman Kardeşler Cemaati, alternatif vatan, mültecilerin dönüş hakkı, iki devletli çözüm ve uzlaşı gibi konularda garanti verilip verilmediğini sordu. Bildiride ayrıca, Ürdün Hükümeti'nin söz konusu toplantıyla ilgili rolü ve etkisi sorgulandı.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Büyükelçi Muhammed El-Kayed, müzakereler için uygun ortamın sağlanması çabaları çerçevesinde Ürdün'ün Salı günü Filistin ve Siyonist taraflar arasında bir görüşmeye ev sahipliği yapacağını açıklamıştı.

 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT