1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas ve El Fetih Seçimler Konusunda Anlaştı
Hamas ve El Fetih Seçimler Konusunda Anlaştı

Hamas ve El Fetih Seçimler Konusunda Anlaştı

Filistin'de seçimler konusunda El Fetih ile Hamas'ın anlaştığı ve belirli koşulların yerine getirilmesiyle ülke genelinde gelecek Mayıs ayında yapılacağı bildirildi.

16 Kasım 2011 Çarşamba 00:33A+A-

 Mahmud Abbas’ın Başbakanı Selam Fayyad da, uzlaşmanın sağlanması ve seçimlere gidilmesi için istifa etmeye hazır olduğunu söyledi

El Fetih yetkilisi Azzam El Ahmed, yerel bir radyoya yaptığı açıklamada, 4 Mayıs'ta imzalanan anlaşma çerçevesinde Hamas ve El Fetih'in tartışmalı birçok konuda uzlaşmaya vardığını söyledi. Ancak detayların, bu ay sonuna doğru Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas'ın sürgündeki lideri Halid Meşal arasında Mısır'da yapılacak görüşmenin ardından açıklanacağını ifade eden El Ahmed, ''Her iki parti de seçimlerin gelecek Mayıs'ta yapılması konusunda anlaştı. Ancak seçimden önce belirli şartların da yerine getirilmesi gerekiyor'' dedi. El Ahmed, bu şartlar arasında, birlik hükümeti kurulması, merkezi seçim komitesinin yeniden yapılandırılması, bir seçim mahkemesi oluşturulması ve Filistin güvenlik güçlerinin yeniden düzenlenmesinin de yer aldığını kaydetti. Bu ay içinde yapılacak sözkonusu görüşmede, Filistin devletinin geleceği, kesintiye uğrayan barış görüşmeleri, seçimler ve Filistin direniş hareketinin doğasının tartışılacağını bildiren El Ahmed, ''Bu görüşme sırf toplantı yapmak için değil, anlaşmaya varmak için yapılacak'' diye konuştu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın da bugün bir konuşma yaparak, hükümet yetkililerinden seçimlere hazırlanmalarını isteyeceği belirtiliyor. Öte yandan, Abbas’ın başbakanı Selam Fayyad ise El Kudüs gazetesine yaptığı açıklamada, uzlaşmanın sağlanması ve seçimlere gidilmesi için istifa etmeye hazır olduğunu bildirdi. (Yeni Akit) 

HABERE YORUM KAT