1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. “Hamas Üstün Geldi, Onun Gelecek Darbeleri Daha Ağır Olacak”
“Hamas Üstün Geldi, Onun Gelecek Darbeleri Daha Ağır Olacak”

“Hamas Üstün Geldi, Onun Gelecek Darbeleri Daha Ağır Olacak”

Kassam Tugayları'nın kararlı duruşu işgalci siyonistleri telaşlandırıyor

31 Temmuz 2014 Perşembe 10:51A+A-

Siyonist işgal rejiminin önde gelen gazetelerinden Maariv’in askeri yorumcularından Ben Caspit dün gazetede yayınlanan makalesinde “Hamas hareketinin bu savaşta kazandığını ve üstün geldiğini itiraf etmek gerekir. İsrail ordusunun tünellere karşı yaptığı güçlü saldırılarına ve bunlardan büyük bir kısmını yok etmesine rağmen bunu bizim itiraf etmemiz gerekir” dedi.

Caspit yazısında şu soruyu da yöneltiyor: “Kassam’a bağlı bir hücre nasıl oluyor da evvelki gün Nahil Uz’a gelip birkaç askeri öldürüp kaçıyor?  Hâlbuki ordu burada kullanılan tünelleri yok ettiğini daha önce duyurmuştu.”

Siyonist siyasi liderlere ağır suçlamalarda bulunan yazar makalesinde şu ifadelere yer verdi:

“İsrail’in uluslararası platformda daha güçlü bir yeri ve arkasında güçlü bir destek olsaydı şu anda görünen tablo daha farklı olabilirdi. Ancak görünen o ki şimdiki liderler bu tür meziyetlerde oldukça fakirdirler...

Pazartesi günü Genel Kurmay Başkanıyla birlikte basın toplantısı düzenleyen Netahyahu’nun bütün tünelleri bitirinceye kadar savaşa devam edeceğini söylemesi sanırım savaşı sürdürmeyi ellerinde bulunduran Kassam Komutanı Dayf ile Kassam militanlarını sadece güldürmüştür. Çünkü bu not askerlere karşı savaşı sürdürmelerine fırsat vermiş oldu.”

Siyonist yazar yazısını şöyle sonlandırıyor:

“Netanyahu ve İsrail Nahıl Uz’a yapılan ve 10 askerin ölümüyle sonuçlanan saldırıdan sonra ikiye bölünmüş ve şoka girmiş durumda. Kendimizi kandırmamamız gerekir. Hamas hareketinin zayıf ve güçlü yönlerini tespit edip ona güçlü darbeler indirmemiz gerekir. Bunu yapamıyorsak başka bir şeyler araştırmaya gerek yoktur. Gelecek günler daha zor, daha ağır ve daha acıtıcı olacak.”

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum