1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. “Hamas Teslim Olmayacak, Son Direnişçisine Kadar Savaşacak”
“Hamas Teslim Olmayacak, Son Direnişçisine Kadar Savaşacak”

“Hamas Teslim Olmayacak, Son Direnişçisine Kadar Savaşacak”

Hamas’ın Milyonlarca İnsanı Sığınaklara Doldurmayı Başardığını Belirten Siyonist Uzman: “Hamas Teslim Olmayacak, Son Direnişçisine Kadar Savaşacak”

01 Ağustos 2014 Cuma 17:59A+A-

Siyonist araştırmacı, Ortadoğu tarihi konusunda uzman ve Gilat Şalit’in serbest bırakılması için Hamas ile işgal rejimi arasında sürdürülen görüşmelere işgal rejimi adına katılan

Gershon Baskin, Hamas’ın bu savaşta bir tek savaşçısı, tabancası, silahı ve füzesi kalıncaya kadar teslim olmayacağını, beyaz bayrak açmayacağını; savaşçılarının korkmadan ölüme atladıklarını, vatanları, dinleri ve Rabbleri için ölmeye hazır olduklarını söyledi.

Daha önce yapılan esir takası anlaşmasında görüşmeci olan Baskin, facebookta yayınladığı açıklamada “Hamas savaşçılarının savaşı sürdürme konusunda müthiş bir azimleri var. Çünkü onlar davalarının adil olduğuna inanıyorlar ve evlerini korumak için savaşıyorlar. Gelecek nesillerin özgürce yaşamaları için elde ne varsa hepsini vermeye hazırdırlar” dedi.

İsrail-Filistin Araştırma ve Bilgi Merkezi kurucusu da olan Baskin devamla şunları söyledi: “İsrail hariç dünyada onların davalarının adil olduğuna inanmayan yoktur. Bu insanlar kuşatmanın kaldırılmasından, sınır kapılarının açılmasından, balıkçıların serbestçe hareket etmelerinden, esirlerin serbest bırakılmasından, maaşlarının verilmesinden ve seçilmiş hükümetin tanınmasından başka ne istiyorlar ki?”

Baskin yazısında “bu talepler arasında mantık dışı olan bir şey var mı? diye soruyor.

Hamas’a ilişkin sözlerini şöyle sürdürüyor: “Hamas mensuplarının gözlerinde zaferi görüyorum. Onların çok ağır bedel ödedikleri doğrudur. Onların gücünü bizim gücümüzle karşılaştırmamak gerekir. Onların tonlarca bombaları yok. Ancak onlar İsrail’e verdikleri zararın da farkındalar. Milyonlarca Yahudi’yi sığınaklara doldurdular ve binlercesini de evlerinden çıkardılar.”

FİEM

HABERE YORUM KAT