1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas Siyonist Haham Glick'in Tasfiyesi Girişimini Tebrik Etti
Hamas Siyonist Haham Glick'in Tasfiyesi Girişimini Tebrik Etti

Hamas Siyonist Haham Glick'in Tasfiyesi Girişimini Tebrik Etti

Siyonist Haham Yehuda Glick'e yapılan tasfiye girişimi Hamas tarafından tebrik edildi.

30 Ekim 2014 Perşembe 13:31A+A-

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas), Mescidi Aksa'yı hedef alan çirkin saldırıların baş sorumlularından olan aşırı siyonist haham Yehuda Glick'in Mescidi Aksa baskını esnasında tasfiye edilmesi girişimini tebrik ettiğini açıkladı. Hamas, açıklamasında bu olayla irtibatlandırılan bir çete baskınında şehit edilen özgürleştirilmiş esirlerden Kudüslü Mu'tazz Hicazi için de taziyelerini iletti.

Aynı zamanda Mescidi Aksa'yı ortadan kaldırıp yerine siyon mabedini inşa etmek amacıyla kurdurulmuş olan ve bu amaçla Mescidi Aksa'ya baskınlar tertip eden Heykel Dağı Koruyucuları adlı siyonist örgütün sorumlusu Yehuda Glick iki gün önce yine bir Mescidi Aksa baskını esnasında onun bu baskınına tepki gösterenlerin hedefi olmuştu.

Olayla ilgili bugün (30 Ekim Perşembe) sabah açıklama yapan Hamas'ın resmî sözcüsü Fevzi Berhum, aşırı siyonist hahamın hedef alınmasının siyonistlerin Mescidi Aksa'yı hedef alan saldırılarındaki artışa ve Filistinlilerin kutsal değerlerini çiğnemedeki aşırılıklarına doğal bir tepki olduğunu söyledi. Berhum açıklamasında tüm Filistin halkından ve özellikle de Kudüs ahalisinden işgal güçlerine ve onların sivil görünümlü çetelerine karşı tepkilerini ve eylemlerini artırmalarını talep etti.

Mu'tazz Hicazi'nin Glick'e tepki olayıyla irtibatlı bir şekilde şehit edilmesi hakkında da açıklama yapan Berhum, bu cinayetin aslında işgal rejiminin Filistin direnişinin ve esirlere destek hareketinin ileri gelenlerini teker teker ortadan kaldırma stratejisinin bir parçası olduğunu dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT